Love&Sex

Čak tri od četiri žene osjećaju bol za vrijeme seksa, a razlog je gotovo svima isti

  • Bol tijekom seksa česta je pojava, a žene se s njom susreću i više nego što misliš - čak 73 posto žena doživljava bolna seksualna iskustva
  • Najčešći je razlog suha vagina, a osim toga u nekim je slučajevima kriv baš tvoj partner
  • Kad smo kod partnera - samo 57 posto muškaraca primijeti da žena tijekom seksa osjeća bol

Čak tri četvrtine, odnosno 73 posto žena tijekom seksa osjeća bol. Zvuči puno, zar ne? U istraživanju koje je to potvrdilo našla se i  jedna trećina žena koja to shvaća kao problem jer između ostalog koči i njihov libido. Osim toga, jedna od deset žena kaže da to ima i štetne utjecaje na njihovu vezu. 

Ova studija provedena u Velikoj Britaniji otkrila je i da je devet posto ispitanih žena odglumilo orgazam s partnerom, ali i da je 15 posto namjerno požurivalo partnere do klimaksa baš zato što su osjećale bol. S druge pak strane, samo 57 posto ispitanih muškaraca primijetilo je ovakve promjene tijekom seksa na svojoj partnerici.

via GIPHY

Gotovo polovica ispitanih žena vjeruje da je razlog u tome što nisu dovoljno uzbuđene, no pravi je uzrok potpuno drugačiji!

via GIPHY

Jedan od osnovnih razloga zbog kojeg žene proživljavaju bol tijekom seksa je suhoća vagine, objasnio je ginekolog Moses Batwala iz klinike Evewell u Londonu.

Možda vas zanima 5 stvari koje ti muškarac želi reći tijekom seksa (a ne usudi se) Rubrika Love&Sex Love&Sex

Mnogim je ženama o tome neugodno pričati pa ne traže pomoć, no to je ipak vrlo čest simptom jer ova situacija pogađa čak 20 do 40 posto žena između 17. i 50. godine. Do suhoće vagine dolazi zbog smanjene razine estrogena u ženskome tijelu što može dovesti do svrbeža, iritacije i smanjene elastičnosti, a to pak seks čini neugodnim, ali i bolnim.

Možda vas zanima Usudiš li se isprobati? 5 super seks položaja za koje prvi put čujemo Rubrika Love&Sex Love&Sex

Najčešće se ova situacija događa ženama u menopauzi kad se razina estrogena najviše spušta, a kod mlađih se javlja zbog hormonalnih razloga. Te promjene mogu biti zbog dojenja ili uzimanja kontracepcijskih tableta koje sadrže samo progesteron, rekao je ginekolog Narendra Pisal.

Kao rješenje ginekolozi nude vodu ili lubrikante na uljnoj bazi tijekom seksa. No, lubrikante koristi samo jedna trećina žena, iako njih devet od deset kaže da je seks bio bolji kad su ga koristile!

via GIPHY

U svemu tome pokazalo se da je ženama seks bio bolan i zbog još dva razloga: čak 42 posto žena priznalo je da im je smetao položaj u seksu, a druge su pak za bol krivile partnera zato što ih nije znao zadovoljiti.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0