Love&Sex

Broj "slomljenih penisa" rekordno je velik – a jedan seksualni položaj je najveći krivac

  • Nove brojke u Velikoj Britaniji otkrile su da je 164 muškarca u 2019. godini završilo u bolnici sa slomljenim penisom
  • To je ozljeda koje se muškarci jako boje, ali nove su statistike otkrile da je "rekordan broj" muškaraca pretrpio „lom“ prošle godine
  • Jedan položaj očito je najviše kriv za tu neugodnu ozljedu 

To je golemo povećanje od 38% u usporedbi s podacima za 2014., objavio je „The Sun“.

Premda muškarci nemaju kost u penisu, penis se može slomiti ako je "nasilno savijen".

Stručnjaci objašnjavaju: "Nema kosti u penisu, ali 'cijevi' koje se napune krvlju tijekom erekcije mogu puknuti. Krv iz njih izlazi unutar penisa i uzrokuje vrlo bolno oticanje."

via GIPHY

Stručnjaci također tvrde kako je broj muškaraca koji su doživjeli slomljeni penis zapravo mnogo veći. Prijavljeni slučajevi loma penisa su rijetki - smatra se kako se neki muškarci previše srame prijaviti to svom liječniku.

Otprilike trećina svih slučajeva loma penisa uzrokovana je nezgodom tijekom seksa, a osobito kad je partnerica „gore“, odnosno na partneru. Lom obično nastaje kada penis ispadne iz partnerice i nasilno se savije. 

Možda vas zanima Seks s velikim penisom: Najbolji savjeti za bezbrižan seks s obdarenim partnerom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Prema riječima jednog stručnjaka, slomljeni penis nalikuje "plavom patlidžanu".

Doktor Gordon Muir, urolog konzultanta iz King's College Hospital, izjavio je: "Obično pacijenti dolaze s nečim nalik natučenim patlidžanima. Rani kirurški popravak dugoročno obnavlja funkciju. Ali ako ostave da se penis sam izliječi bez stručnog liječenja, velika je vjerojatnost da će dobiti ožiljke koji mogu dovesti do Peyronijeve bolesti - zakrivljenja ili nakupina u penisu - ili do unutarnjeg curenja."

via GIPHY

Možda vas zanima 'Zimski penis': evo kako se muški ponos mijenja zimi, što to čini muškarcu i zašto trebaš pokazati malo razumijevanja Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Neznan

    Tko će o tome voditi računa kada krv iz mozga jurne u onu glavu bez mozga. Kad je dobro rokaj brate, a kasnije kako bude.