Love&Sex

Bolje je za sve! 5 stvari o tebi koje nikada ne bi trebali saznati tvoja svekrva i svekar

  • Kaže se da je za sretan brak harmoničan odnos sa svekrvom i svekrom jednako važan kao i dobar seks (OK, otprilike)
  • Međutim, u početku često nije uvijek odmah sve sjajno i sigurno će te gledati ispod oka…
  • Zbog toga moraš biti oprezna te im ne smiješ otkriti sljedeće stvari…

Iskrenost i otvorenost su za vezu poput vode za biljke: obavezne i važne za preživljavanje. Međutim, jednako kao što ima različitih biljaka s različitim potrebama, razlikuju se i veze te potreba za iskrenošću. Neke je trebaju puno, kod nekih treba manje, a kod nekih bi mogla uzrokovati čak i prekid. Veza sa svekrvom i svekrom odgovara u većini slučajeva kaktusu: velika je opasnost od povrede te je kaktus osjetljiv na previše vode za zalijevanje.

Pogledaj koje bi stvari bilo bolje prešutjeti svojoj svekrvi te svekru…

1. Da ti imaš glavnu riječ u vezi

Ti to znaš, tvoj muškarac to zna, ali tvoja svekrva i tvoj svekar to nikada ne smiju saznati – da ti držiš sva četiri zida u vezi. U njihovim očima je njihovo dijete najodgovorniji čovjek na svijetu, najkompetentniji, emocionalno najinteligentniji itd. Uostalom, oni su ga odgojili. Ako saznaju da veza dobro funkcionira zato jer si ti preuzela odgovornost za to, uništit ćeš njihovu idealnu sliku. I zbog toga ćeš im biti manje mila.

2. Svoju plaću

Informaciju o tome koliko zarađuješ možeš podijeliti sa svojim kolegicama, možeš otkriti svojim prijateljima te čak tweetati – ali nikad to nemoj reći svojoj svekrvi i svekru. Svejedno je zarađuješ li previše ili premalo, oni će se čuditi i neće biti zadovoljni. Ili će ti dati savjete kako bi se trebala ponašati sa svojim šefom, kako pametnije raspolagati novcem ili kakva ti osiguranja trebaju – i općenito sve kako bi bolje raspolagala novcem – jer, naravno, ti to ne znaš!

Možda vas zanima 15 situacija u kojima bi bilo bolje da svekrva nije ni otvorila usta Rubrika Life&style Life&style

3. Svoje odgojne mjere

Ruku na srce: glupo je kad tvoj junior smije kod bake i djeda tri sata buljiti u videoigre te se trpati slatkišima. Međutim, u diskusiji sa svekrvom i svekrom – o odgoju djetetamožeš samo izgubiti. U krajnjoj liniji, oni vjeruju da znaju kako odgojiti pristojnog čovjeka te imaju za to dokaz koji teško možeš oboriti: osobu pored koje spavaš svake noći! Razgovarati o odgoju sa svekrvom i svekrom = jako tanak led.

4. Svoje političke stavove

Izbori nisu bez razloga tajni – ovo osnovno pravilo našeg političkog sustava služi samo i jedino za to da zaštiti naš odnos sa svekrvom i svekrom. Prihvati taj poklon i općenito se tako ponašaj – nema razgovora o politici!

Možda vas zanima Snahe otkrivaju: „Ovo je najgore što mi je napravila moja svekrva“ Rubrika Life&style Life&style

 

5. Koliko si (seksualnih) partnera imala


Jedna od rijetkih pozitivnih stvari u tabuiziranju seksa i seksualiteta jest sljedeća: mala je vjerojatnost da ćemo sa svekrvom i svekrom pričati o seksualnom životu. Međutim, uvijek budi na oprezu kad je riječ o vezama: ako prije nisi imala dugotrajnu vezu, moguće je da ćeš u njima probuditi strah da si neiskusna i ne želiš se vezati te ćeš prije ili kasnije slomiti srce njihovom dječaku. Ako si pak imala dugotrajne veze, onda misle kako nema šanse da si preboljela bivšega i da ćeš prije ili kasnije slomiti srce njihovom dječaku. Kako god – nije dobro! Radije sa svekrvom pričaj o tome što si vidjela ili kupila na tržnici, o vremenu, o predivnom odmoru – sve, samo ne o bivšim vezama.

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.  

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0