Love&Sex 03. lipnja 2021.

Ako tvoj partner kritizira ove 4 stvari, vaša veza baš i nema neke šanse

Partner te kritizira
Shutterstock. Ako tvoj partner kritizira ove 4 stvari kod tebe, veza nema šanse
  • Sukobi u vezama sasvim su normalni
  • Puno više zabrinjavaju neke druge stvari
  • Primjerice, tvoj partner nikada ne bi trebao kritizirati ove četiri stvari kod tebe

Čak i najbolje veze ne mogu bez konflikta - a to je čak i važno kako biste mogli voditi uravnoteženu vezu. Izražavanje kritike drugome vjerojatno je najčešći uzrok rasprave ili svađe. Je li zato sve dopušteno? Ne! Manipulacija, ponavljajuće kritike ili kritiziranje nepromjenjivih činjenica: postoje neke stvari koje tvoj partner ne bi trebao kritizirati kod tebe.

Ova četiri faktora trebala bi uključiti zvona za uzbunu, jer mogu ozbiljno poljuljati i najčvršću vezu…

Tvoj izgled

Ako tvoj partner i dalje kritizira tvoj izgled, vrijeme je da preispitaš svoju vezu. Kritika na račun stvari koje se ne mogu promijeniti je, na primjer: nos, pjege, veličina grudi ili tvoja visina. U ovom slučaju tvoj partner napada tvoje samopoštovanje. To nije samo uvredljivo i povredljivo, nego je i nevjerojatno nepoštovanje. Partneri bi se trebali međusobno osjećati dobro. Stalna kritika izgleda druge osobe potkopava vezu.

5 znakova da je razvedeni muškarac s kojim se viđaš materijal za dugotrajnu vezu

via GIPHY

Tvoju obitelj

Roditelji, braća i sestre ili bake i djedovi - kritizira li tvoj partner ljude koji su ti najbliži? I ovdje vrijedi: kritizira nešto što ne možeš promijeniti. Posao tvog partnera ne bi trebao biti ismijavanje tvoje obitelji. U krajnjoj liniji, ta obitelj pripada tebi (i ti njima) i tvoj se partner mora nositi s tim - bez rasprava. Naravno, to ne znači da ne može izraziti konstruktivnu kritiku ili prijedloge pa oboje možete razgovarati o tome.

Možda vas zanima... Šokantna otkrića o ljudima koji su vodili dvostruki život: "Imali su više obitelji, bili su majstori laganja" Rubrika Life&style Life&style

via GIPHY

Tvoje osobne karakteristike

Ti si ono što jesi! Ne možeš promijeniti način na koji si odrasla i koji su događaji u tvom životu iza tebe. Sve te stvari čine te onim što si danas. Tvoj bi te partner trebao voljeti sa svim tvojim manama, navikama i hirovima. Takva obilježja mogu biti i tvoja religija ili kultura. Ako tvoj partner pokazuje otvoreni napad i odbojnost prema određenim faktorima, potreban je oprez.

Naravno da se u vezi može razgovarati o spomenutim faktorima. Međutim, ako tvoj partner opetovano izražava ozbiljne negativne kritike, to zasigurno nije osnova za ljubavnu vezu. Ako te partner ne može prihvatiti kao osobu, sa svime što ide uz to, trebala bi preispitati svoju vezu (također radi samozaštite).

Test osobnosti Možda vas zanima... Slika koju prvu vidiš u ovom testu osobnosti otkriva što ti se kod partnera čini najprivlačnijim Rubrika Love&Sex Love&Sex

via GIPHY

Tvoja karijera

Kritizira li tvoj partner prirodu tvoje karijere, visinu plaće ili čak područje u kojem radiš? To nije dobar znak! U krajnjoj liniji, planovi tvog posla i karijere su tvoji. Stani iza svoje strasti i svojih ciljeva. Bez obzira koliko su velike ili male.

Financijska situacija često igra značajnu ulogu u ovoj kritici. Ako je razlika u životnom standardu zbog različitih zanimanja jako velika i upravo zbog toga predstavlja problem tvom partneru, to, nažalost, često znači dugoročne poteškoće u vezi.

10 klišeja o muškarcima koji su potpuno netočni, tvrde muškarci

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • love

    after telling him about my situation he did everything humanly possible to see that my lover comes back to me, indeed after casting the spell my ex-lover came back to me less than 48 hours, my ex-lover came back begging ... prikaži još!