Love&Sex

9 razloga zašto roditelji žele da se udaš

Jesi li i ti među "sretnicama" kojima roditelji vole držati prodike kako je vrijeme da se skrasiš? Evo tipičnih razloge zašto njima nije svejedno što si solo

Naravno da oni žele sve najbolje za tebe, a isto tako bi voljeli da tvoj partner bude neki stvarno dobar čovjek. Ipak, komentari poput "Aha, tebi neće trebati plus 1 na proslavi, jer opet dolaziš sama, zar ne?" ili "Dođeš kod nas za Božić, jer znamo da nemaš s kim drugim biti?" doista nisu neka sreća. Naravno da nam takve stvari ne zvuče baš najbolje, a evo zašto oni to zapravo rade:

Kako bi si mogla priuštiti stan: Ma zbilja? Nisu oduševljeni tvojim podstanarskim stanom, a ni onaj oženjeni susjed koji te poziva na kavu (jedan na jedan kavu, ne kavu s cijelom obitelji) im nije baš najdraži. I nije im jasno zašto si odlučila unajmiti stan bez kuhinje? Ali, to su samo mame i tate. Oni ti žele da imaš kuću s barem tri dječje sobe.

Kako biste mogli svuda ići zajedno: Oni žele s tobom i tvojim budućim suprugom ići na ljetovanje, na zimovanje i svaki vikend na vikendicu u Zagorju. Vole oni putovati i inače, ali im je žao tebe, solo žene. Osjećali bi se krivo ako bi bez tebe otišli negdje na tjedan dana, na primjer. Ako ti ideja o ljetovanju s roditeljima nije baš privlačna, morat ćeš to sasjeći u korijenu. Trebalo im dati do znanja da je tvoj godišnji samo tvoj i sama ćeš odlučiti kako ćeš ga provesti.

Da ih više prestaneš toliko zvati: Posebno mamu. Dakle, nju zoveš kada stojiš u redu za osobnu iskaznicu, kada je gužva na cesti ili kad si prehlađena, kad ne znaš skuhati grah, kad nema ništa na televiziji... Trebala bi to svakako reducirati. Doista nema potrebe da mamu ili tatu zoveš baš stalno. Zato ti žele naći nekoga tko će ti ubiti vrijeme i pričati s tobom kada se dragim roditeljima baš i ne da... Hvala mama i tata!

 | Autor: thinkstock thinkstock

Ne žele ti više namještati sinove svojih poznanika: Da, ovo je još jedan problem. Mama na poslu ima "pripravnika baš za tebe", a tata misli kako bi onaj susjedov sin bio idealan partner. Ako osjećaš da ti roditelji stvaraju pritisak zbog traženja potencijalnog partnera, to nije u redu. I to, naravno, nije razlog što ćeš sad brže bolje naći nekog slučajnog lika samo zato da bi zadovoljila mamu...

Možda vas zanima Horoskop otkriva tvoju idealnu dob za brak Rubrika Love&Sex Love&Sex

Već su se umorili od upoznavanja novih dečkiju: Dobro, pametno bi bilo da dok konačno nisi sigurna da bi on mogao biti tvoj potencijalni životni partner, jednostavno preskoči upoznavanje momka s roditeljima. Marko s faksa, Ivan s posla, Bruno trener, Danijel iz faze rockerice koja se želi tetovirati i voziti motore, John iz Irske....I  tako u nedogled... Moraju uvijek i iznova biti pristojni prema tom tvom odabraniku, a najradije bi svima rekli: "Nisi dovoljno dobar za moju curicu!"

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Žele prestati objašnjavati prijateljima zašto se nisi udala: Nekad ti se čini da je veći problem tvojim roditeljima što si još uvijek sama, nego tebi samoj? Ništa čudno! Oni se ponekad pitaju jesu li pogriješili u odgoju i zašto se još uvijek nije našao muškarac koji bi bio sretan s tobom. Bilo bi bolje da se pitaju zašto ti nisi sretna s muškarcima oko sebe...

 

Netko će se brinuti za tebe dok si bolesna: Da, i to im je jako bitno. Nije im drago kada dobiješ visoku temperaturu usred radnog tjedna pa se moraju brinuti o tebi, kuhati ti juhicu i nositi je preko cijelog grada. Olakotna okolnost je ako živiš s njima, ali svejedno - i oni se žele malo odmoriti od tebe...

Žele se hvaliti vjenčanjem: Ruku na srce, ovo je više njihov nego tvoj dan! Ako svojim roditeljima prepustiš bitne odluke, to se može pretvoriti u pravu katastrofu. Također, budi jako pametna kada se konačno odlučiš za veliku svadbu. Većina gostiju će biti - tvoja jako daleka rodbina. Vjenčanje kod matičara u uskom krugu, nikad nije zvučalo bolje, zar ne?

Možda vas zanima Ovaj rijetki tip muškarca je najbolji materijal za brak Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: thinkstock thinkstock

Naravno, žele unuke: Ovo je taj konačni cilj. Bitno im je da nađeš dobrog životnog partnera, ali im je još bitnije da s njim dobiješ potomke. Njihove unuke koji će im upotpuniti dane kada se ti i tvoja braća posvetite vlastitom životu. Ako i kada rodiš, sasvim sigurno će te pokušati naučiti svim trikovima uspješnog roditeljstva. Koliko god se budeš odupirala, vjerojatno ćeš na kraju svoju djecu odgojiti točno kako su oni tebe!

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0