Love&Sex

7 žena govori: zašto sam se udala za muškarca kojeg sam jedva poznavala (i kako je to završilo)

  • Odlučiti se na brak nakon samo nekoliko mjeseci ili čak tjedana, dok se ni ne poznajete dobro hrabar je potez
  • Čak i lud, rekli bi neki, ali ove žene su to učinile i ne misle tako
  • Ispričale su kako su se upoznali, kako su znale da je on onaj pravi i kako je za svaku od njih priča završila, dobro ili loše?
Možda vas zanima Imamo 3 modna prijedloga za hladne dane u kojima ćeš ove zime izgledati odlično Rubrika Moda Moda

Duge veze, upoznavanje roditelja, zajednička ljetovanja... mnogo parovi provedu godine i godine zajedno prije no što se odluče izreći ono "da", a koji puta i taj ulazak u brak na kraju bude bez previše ushićenja. Više u stilu ili ćemo se ženiti ili prekinuti - i mnogi na kraju izaberu ovo drugo. No duge veze unatoč tome imaju puno prednosti: dobro se upoznate, provedete jedan bezbrižan period zajedno, iskušate zajednički život, provjerite kako se slažete po raznim pitanjima, uvjerite se je li on doista taj... U braku sklopljenom na brzaka se to ne stigne, no i on se može pokazati kao pravi jack pot. Ove žene su učinile baš to: zaljubile se, zažmirile i hrabro skočile, uvjerene da će sve biti dobro. Ispričale su po čemu su znale da je on onaj pravi za njih i što danas misle o tome. Je li svršetak bio sretan ili nesretan?

via GIPHY

#1. Tereza: Zaručeni nakon 1 tjedna, u braku 18 godina

Kako su se upoznali: Malo ljubaznosti čovjeka može daleko dogurati. Ponudio se da joj pomogne počistiti stan nakon tuluma koji je organizirala u stanu koji je dijelila s cimericom (i na kojem jedva da su se upoznali). Oprao je posuđe, iznio smeće, skuhao kavu. Ovaj ljubazan potez (a nije zanemariva ni njegova sklonost higijeni) Marku je priskrbio prvi spoj. Zaprosio ju je sljedeći vikend, a vjenčali su se ni godinu kasnije.

Kako je znala da je on onaj pravi: "Znala sam jer smo s lakoćom razgovarali o važnim stvarima poput novca, vjere, našem porijeklu, iz kakvih obitelji dolazimo."

Njezin savjet: "Fokusiraj se na važne stvari. Svi imamo popis stvari koje su nam važne kod muškarca, no koje od njih doista nešto znače? Je li važno da je visok i ima plave oči? Dugoročno nije. Važnije su "velike" stvari jer ako tu moraš pristajati na kompromise bit ćeš nesretna, kao i on ako ga pokušavaš promijeniti".

#2. Andrijana: U vezi 4 mjeseca, u braku 13 godina

Kako su se upoznali: Andrijani je bilo tek 20 kad ju je starija sestra upoznala s prijateljem svog dečka. Svidjeli su se jedno drugome, postali par pa je njih četvero stalno izlazilo zajedno.

Kako je znala da je on onaj pravi: Bila je jako zaljubljena, ali nije bila sigurna da se želi udati tako mlada. A opet... nije bila sigurna ni da se ni NE želi udati. Zato su zažmirili i skočili. Andrijana kaže da danas kratku červeromjesečnu vezu koliko je proteklo od početka do onog "uzimaš li ti..." ne smatra problemom: "Dobili smo priliku da zajedno učino, rastemo i sazrijevamo. Možda je tako bolje nego kad se sretne dvoje ljudi koji su već sasvim formirane osobe i sa čvrstim stavovima."

Njezin savjet: "Biti u sretnom braku je nešto što zahtijeva trud. Ne događa se samo od sebe."

Možda vas zanima Suprugina ili suprugova? Istraživanje je otkrilo čija je sreća važnija za uspješan i dugoročan brak Rubrika Love&Sex Love&Sex

#3. Tea: Sreli su se 3 puta, u braku 7 godina

Kako su se upoznali: Za utjehu svima koji nemaju dobrih iskustava s online dejtovima, ovaj se par upoznao baš tako. Prvi razgovor je trajao satima, bi je zabavan, veseo, zanimljiv i izgledalo je da se baš dobro slažu. No stanovali su na suprotnim krajevima zemlje, ona u Slavoniji, on u okolici Dubrovnika i morali su putovati da se vide. Nakon trećeg susreta u dva mjeseca shvatili su da to nema smisla. Vjenčat će se i živjeti zajedno.

Kako je znala da je on onaj pravi: "Šalimo se da nam je oboma bilo jasno da ne postoji nitko drugi tko bi se s nama mogao slagati."

Njezin savjet: "Sve je u prelaženju preko tuđih mana i opraštanja malih pogrešaka te zadržavanju te neke zaigranosti u vezi. Uvijek zadirkujemo jedno drugo i puno se smijemo."

via GIPHY

#4. Iskra: U vezi 1 mjesec, razvedeni

Kako su se upoznali: Uočila ga je u teretani u koju je išla, on je bio najzgodniji dečko tamo, a i ona se njemu svidjela. Bila je to luda ljubav, nešto tako intenzivno nitko od njih nije prije osjetio. Pa su se vjenčali već nakon mjesec dana. No nemaju sve ljubavi na prvi pogled sretne završetke. Iskra i Toni su se razveli nakon četiri godine braka.

Kako je znala da je on onaj pravi: "Bili smo jako mladi, a mislili da smo odrasle, odgovorne osobe i zreli za brak".

Njezin savjet: "Ako možeš, pričekaj. Brak neće pobjeći. Iako ima mnogo romantičnih priča o ljubavi na prvi pogled koja traje zauvijek, većina ih ne završi tako. Pola brakova završi razvodom. Još ga je teže održati ako se vas dvoje ni ne poznajete."

via GIPHY

#5. Maja: Zaručeni nakon 2 tjedna, u braku 20 godina

Kako su se upoznali: Njihovi prijatelji su ih spojili, uvjereni da će se Maja i Bojan svidjeti jedno drugome. I bili su u pravu, zaručili su se nakon samo dva tjedna veze.

Kako je znala da je on onaj pravi: "Odlučili smo se vjenčati jer nije bilo nikakvog razloga da to ne učinimo. U trenutku kad smo se upoznali, ni on ni ja nismo bili u potrazi za životnim partnerom pa nas je pomalo uplašio osjećaj da je to to."

Njezin savjet: "Ako duboko u sebi osjećaš da je on doista onaj pravi, prepusti se. Kad čovjek zna, zna."

#6. Ivančica: U vezi 3 mjeseca, u braku 11 godina

Kako su se upoznali: Upoznali su se u zboru, iskra je frcnula, no problem je bio što je on na dvije godine odlazio u inozemstvo. No vatrica je tinjala svo vrijeme kod oboje. Našli su se čim se vratio, prohodali i nakon tri mjeseca veze vjenčali. Danas, 11 godina i četvero djece kasnije i dalje pjevaju u istom zboru.

Kako je znala da je on onaj pravi: "Htjela sam se udati za njega čim sam ga vidjela. I prije nego što sam ga upoznala."

Njezin savjet: "Brini o sreći svog supružnika čak i više nego o svojoj. Ako se oboje trudite u tom smislu, bit ćete oboje sretni."

via GIPHY

#7. Maja: Zajedno 5 tjedana, u braku 4 godine

Kako su se upoznali: Iako su odrasli u istom gradu i išli u istu školu tri godine, nikad se nisu službeno upoznali. Kasnije su oboje odselili u Zagreb i igrom slučaja se upoznali preko zajedničkih prijatelja. Nakon samo 5 tjedana veze počeli su živjeti zajedno i vjenčali se u matičnom uredu uz prisutnost najbliže obitelji i prijatelja.

Kako je znala da je on onaj pravi: "Znala sam unutar tjedan dana otkako smo se upoznali. Nije bilo dvojbe. Kao što on kaže, oboje smo poljubili mnogo žaba da saznamo koga želimo."

Njezin savjet: "Čemu gubiti vrijeme ako znaš što želiš?"

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marija990

    sezonski pozdrav svim mojim prijateljima, ja sam Marija Pejčinović Burić, ja sam iz dubrovačke hrvatske, želim podijeliti svoje divno svjedočanstvo o tome kako sam vratila svog muža svog života, želim reći ljudima u svijetu da postoji prava čarolija caster online ... prikaži još!
  • Avatar Marie

    Marie

    Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao ... prikaži još!