Love&Sex

7 tajni parova koji imaju jako dobar seksualni život

Parovi koji uspijevaju i nakon dužeg vremena imati još uvijek uzbudljivi i strastven seks, drže se nekih pravila – jer samo od sebe nikada ništa ne funkcionira

Oba se partnera moraju potruditi da bi veza bila uspješna. Želite li održati vatru među plahtama postojanom, proučite karakteristike iskusnih dugogodišnjih parova koji imaju uistinu dobar seks – godinama…

1. Komunikacija 

Ako stalno razgovaramo s partnerom o problemima, željama, razmišljanjima i idejama, a ujedno možemo otvoreno slušati jedno drugo, to je snažan temelj za dobar seksualni život. U takvim zdravim vezama automatski se više eksperimentira te se udovoljavaju želje drugoga. 

2. „Volim te“ 

Vrlo je važno govoriti o osjećajima. Ako partner zna na čemu je te može vjerovati onome drugome, ništa ne može spriječiti opušteni seks bez ikakvih zapreka. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. Nježnosti nakon seksa 

Tko se mazi nakon seksa poboljšava vezu, a i mozak procesuira događanja među plahtama kao nešto jako pozitivno – i više se veselimo sljedećem seksu. 

4. Samouvjerenost 

Samo ako netko voli samog sebe, onda može voljeti i onoga drugoga. Ako si zadovoljna svojim izgledom i osobnošću, nema nikakvih prepreka i kočnica za strastvene igre u krevetu. 

Možda vas zanima Vrući SMS-ovi mogu promijeniti tvoju vezu Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. Prilagodljivost 

Tko se u stanju prilagoditi drugome, lakše će otkriti što se drugoj osobi sviđa. Empatija je jako važna za uspješan seksualni život. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

6. Zdravlje 

Oboje pazite na prehranu te se ponekad zajedno bavite nekim sportom. Zdravo i fit tijelo odličan je temelj za zadovoljavajući seksualni život – za oboje. 

Možda vas zanima Ova žena odlučila je voditi ljubav svaki dan. Što je shvatila? Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. Topla stopala

Možda zvuči apsurdno, ali to je činjenica. Naime, jedno nizozemsko istraživanje otkrilo je da žene koje nose čarape za vrijeme seksa – kako ne bi imale hladna stopala – broj orgazama povećavaju sa 50 na 80 posto.  

Photo: Getty Images