Love&Sex

5 stvari koje bi trebala učiniti nakon seksa

Uvijek se priča samo o tome što raditi prije seksa, a što za vrijeme seksa. A što nakon seksa?

Postoje neke stvari koje je potrebno napraviti nakon seksa – osobito mi žene. Stručnjaci savjetuju što to moramo poduzeti, a tiče se očuvanja našeg zdravlja…

Ići na toalet mokriti 

Za vrijeme seksualnog odnosa klice mogu doprijeti do mokraćne cijevi, pa to – u najgorem slučaju – može uzrokovati upalu mokraćnog mjehura. Tko nakon seksa „pusti vodu“, isprat će klice u toalet. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Oprati intimne dijelove 

Za vrijeme seksa izmjenjujemo tekućine – ali i bakterije. Kako bismo otklonile mogućnost nastanka infekcije, dobro je isprati intimno područje mlakom vodom. 

Nositi pamučno rublje 

Infekcija mokraćnog mjehura, te slične upale, mogu se dodatno spriječiti nošenjem pamučnog rublja. Takvo donje rublje dopušta - za razliku od sintetičkog – dovoljno protoka zraka „tamo dolje“ te tako sprječava množenje štetnih bakterija. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Piti vodu 

Kao i nakon treninga, nakon seksa je potrebno „vratiti“ tijelu dosta vode. Osobito ako smo za vrijeme seksa osjećali suha usta i /ili vaginu. 

Maziti se

Istraživanja su pokazala da parovi koji se dugo maze nakon seksa – sljedeći puta uživaju još više u vođenju ljubavi. Uzrok tome je oksitocin (takozvani „hormon ljubavi“), hormon koji se izlučuje nakon seksa, a zaslužan je ujedno i za dobro raspoloženje. 
 

P.S. Ispuni anketu i osvoji preseksi nagradu, LELO pleasure box.  

 | Autor:

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0