Life&style

Zvuči ludo (šteta vina, čini nam se!), ali kažu da tjesteninu treba kuhati u crnom vinu

  • Ne treba uvijek vodu generalno zamijeniti vinom, tjestenina kuhana u vinu posebno se dobro slaže s nekim receptima
  • Poželjno je vino punog okusa poput caberneta ili merlota
  • Ne treba zanemariti i vizualni efekt - crvena tjestenina vrlo je atraktivna

U „normalne dane“ kuhamo omiljenu nam tjesteninu u slanoj vodi. Međutim, jesi li znala da tjesteninu možeš skuhati u crnom vinu, umjesto u vodi. 

Možda vas zanima Danas je Dan špageta pa ti donosimo najbolji recept za savršeno kuhane špagete Rubrika Life&style Life&style

Sigurno si već u umak za tjesteninu dodavala crno vino. Ali, jesi li znala da tjesteninu možeš kuhati direktno u crnom vinu?! Trebat će ti dva zalogaja da se navikneš na okus, ali tjestenina će dobiti fenomenalnu crvenu boju te zanimljivu vinsku aromu. 

Možda vas zanima Dvije čaše vina navečer mogu pomoći da smršaviš. Gdje moramo potpisati? Rubrika Life&style Life&style

Na što treba pripaziti? 

Ako želiš kod kuće spraviti špagete u crnom vinu, onda najprije trebaš kuhati vino desetak minuta, a tek onda staviti tjesteninu u lonac i kuhati dok ne bude al dente. Ako voliš intenzivnu aromu vina, izaberi neko vino punog okusa – poput caberneta, merlota ili chiantija su dobri za tjesteninu. 

Špageti kuhani u crnom vinu dobri su za aglio e olio, odnosno za tjesteninu koja se jede samo s maslinovim uljem i češnjakom koji je na njemu prepržen, ali i za umake bolognese i salsiccia (umak od kobasice). Tjestenina u crnom vinu je također izvrstan prilog komadu goveđeg filea. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0