Life&style

Znaš li zašto tebe grizu komarci više nego druge?

Najnapornije ljetne "beštije" ne daju spavati do zore, zuje oko ušiju u rano jutro i pritom grizu kao lude - ali zašto samo tebe?!

Izgleda da su komarci jedne od onih životinja koje su tu samo da bi nam išle na živce. Nemaju funkciju ni svrhu, barem nama ljudima, osim da nam sišu krv i šire bolesti - vrlo je očito da ih ne volimo. A posebno ako svi ukućani spajavu bezbrižno kao bebe je uvijek izgrizu samo nas! Točno je, komarci ponekad imaju samo jednu metu, a sve ostale ignoriraju. To ovisi o više faktora, a najčešće je povezano s kemijskim spojevima koje izlučuje naša koža, a njih izluđuje. Evo konkretnih razloga zašto vas grizu komarci.

1. Puno se znojite

Postoje navodno i ljudski mirisi koji ih baš odbijaju, no ono što ih dokazano privlači su znoj i smrad.

2. Trudni ste 

Trudnice čak na dva načina privlače komarce - njihovo tijelo proizvodi više topline, a i izdišu više ugljičnog dioksida.

3. Pili ste pivu

Izgleda da pivopije i krvopije imaju nešto zajedničko - oboje vole pivu! Šalimo se doduše, ali nakon što popiješ pivu u znoju imaš povećanu dozu etanola što ih jako privlači.

4. Nosite određenu boju

Komarce više privlače jarke boje, pa ste gotovi ako nosite plavu, crvenu ili žutu.

5. Kriva krvna grupa

Iako ne možemo sami odabrati krvnu grupu, komarci gurmanski biraju krv koja im više odgovara. Primjerice, krvna grupa 0 je puno privlačnija komarcima nego li krvna grupa A.

 

Objavu dijeli HGTV (@hgtv)

 

Photo: Vogue

Komentari 0