Life&style
McDonald's Coca-Cola ima mnogo bolji okus od bilo koje druge Coca-Cole i za to postoji znanstveni razlog

Znaš li zašto Coca-Cola u McDonald'su ima puno bolji okus od drugih? Za to postoji stručno objašnjenje

  • Jesi li primijetila da McDonald'sova Cola ima mnogo bolji okus od bilo koje druge Coca-Cole?
  • Pa, bivši zaposlenik McDonald’s-a otkrio je da za to postoji znanstveni razlog
  • "Mislite da je to samo brza hrana i hrpa trikova, ali ali iza toga stoji toliko znanosti"

Zasigurno si i ti jedna od onih koja je primijetila da je McDonald’s Coca-Cola bolja od bilo koje druge. A što je to što McDonald’s Coca-Colu čini drugačijom? Nekoliko je razloga, a svi ti trikovi i prilagodbe utječu na finalni okus kole. 

Pa čak i veličina slamke.

Možda vas zanima Ovaj video s McDonald's ovim krumpirićima dao nam je misliti koju porciju naručiti Rubrika Life&style Life&style

Koliko god to zvučalo čudno, zaposlenik McDonald’s-a objašnjava koje su to "tajne" savršene Coca-Cole u jednom od najpoznatijih lanaca brze hrane.

Korisnik TikToka i bivši McDonald’sov zaposlenik @evilglitterqueen (također poznat jednostavno kao Michael) otkrio je da su slamke u McDonald’su napravljene da budu određene duljine i širine kako bi više mjehurića udarilo na jezik kada popijemo gutljaj, a to čini puno bolji okus. Michael, koji živi i radi u američkoj podružnici McDonald's-a, odgovorio je videom na nečiji zahtjev da zaposlenici većih tvrtki podijele povlaštene informacije sa svog posla kada je tajna o Coca-Coli izašla na vidjelo.

@evilglitterqueen #stitch with @annaxjames #fat kid #facts about #fastfood #mcdonalds #MONCLERBUBBLEUP ♬ original sound - Michael Ryan

Michael je započeo video rekavši: "Radio sam u McDonald’su i naučio sam toliko sr**a. Mislite da su to samo brza hrana i s***a, ali iza toga stoji toliko znanosti. Na primjer, slamka u McDonald’su je veća – znate li zašto je veća? Zato što dopušta da vam više karbonacije (mjehurići svojstveni gaziranim napitcima rezultat su postupka karbonizacije) pogodi jezik i čini da napitak ima bolji okus. Zato su napitci bolji u McDonald’su."

S ovim genijalnim i jednostavnim trikom u McDonald'su ćeš svaki put dobiti upravo isprženi pomfrit

Američka web stranica McDonald’sa potvrđuje stvar sa slamkom, ali zapravo je tajna u kombinaciji nekoliko stvari. 

Načinu hlađenja, čistoći vode, činjenici kako je sirup Coca Cole skladišten te o širini slamke. 

Naime, čak 85 posto ovog gaziranog napitka sastoji se od vode i ako ona nije dobre kvalitete, to se odmah osjeti na okusu. Zbog toga u McDonald'su prakticiraju tzv. “zlatni standard” kod filtriranja vode. Također, većina restorana brze hrane sirup dobiva u vrećama koje se nalaze unutar kartonskih kutija dok McDonald'su stiže u nehrđajućim inox posudama.

Možda vas zanima Ovo je najzdravija narudžba u McDonald'su, prema riječima nutricionista Rubrika Life&style Life&style

Evo i odgovor iz McDonald'sa na često postavljano pitanje na Internetu: "Zašto je Coca-Cola tako dobra u McDonald'su?"  

- Voda i Coca-Cola sirup se prethodno ohlade prije nego što uđu u naše aparate s omjerom sirupa koji je podešen tako da se led otopi. Također održavamo naš sustav aparata hladnim, tako da je vaše piće uvijek osvježavajuće. Kako bismo osigurali da naša pića uvijek zadovoljavaju zlatni standard, filtriramo svu vodu prije nego što uđe u točionike aparata za piće. Tu je i naša slamka - malo je šira od tipične slamke, tako da sav taj okus Coca-Cole može pogoditi vaša nepca.

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Najbolje su kole bile u boci staklenoj.