Life&style

U kojim je slučajevima najbolje kupovati na rate?

  • S kreditnom karticom možeš si priuštiti sve ono o čemu si nekad samo sanjala.
  • Sve ti je dostupno i na dohvat ruke, tvoje je samo da paziš što i kako trošiš i šopingholičarku u sebi držiš pod kontrolom
  • Udobno se smjesti i pomno bilježi, jer donosimo ti nekoliko savjeta kako racionalno šopingirati uz pomoć kartice

Eh, da imam novca, odmah bi si kupila bolji mobitel. Koliko si samo puta pomislila na to i prestala o tome razmišljati čim bi mu vidjela cijenu. No, što ako se rastegneš pa ga ipak kupiš, ali na rate? I to ne na šest ili 12 niti na 24, nego još više - 36 rata! To sad već izgleda puno bolje, možda čak i dostupno tvom budžetu, zar ne?

S pravom karticom u ruci osmodnevno uskrsno krstarenje Mediteranom, vrijedno 5000 kuna, odjednom postaje dostupno za 417 kuna mjesečno, ako kartu kupiš na 12 rata, ili za samo 139 kuna mjesečno, ako otplatu rastegneš na tri godine.
Imaš li karticu, na rate danas možeš kupiti manje-više sve: odjeću, obuću, kozmetiku, bijelu i zabavnu tehniku, namještaj, hranu u dućanu i restoranu, vježbanje u teretani, aerobik i zumbu, putovanja i izlete, smještaj u hotelu, avionske karte, ulaznice za kino i koncerte... S kreditnom karticom možeš si priuštiti sve ono o čemu si nekad samo sanjala. Sve ti dostupno i na dohvat ruke, tvoje je samo da paziš što i kako trošiš i onu šopingholičarku u sebi držiš pod kontrolom.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kupovina roba i usluga na rate omogućuje racionalnije upravljanje kućnim budžetom. Jedna od glavnih karakteristika kartica upravo je obročna otplata koja omogućava odgodu plaćanja prema dogovorenom broju rata u dogovorenom vremenu. Tu prednost možeš iskoristiti plaćanjem karticama Zagrebačke banke. Obročna otplata bez kamata i naknada namijenjena je korisnicima Mastercard kreditnih kartica te debitnih kartica kunskih tekućih računa izdanih uz odgovarajuću Lepezu mogućnosti, Platni asistent ili Paket za mlade.

Kupujući na tisućama prodajnih mjesta u Hrvatskoj možeš odabrati otplatu do 36 rata, i to bez kamata, naknada i dodatnih troškova. Uz Mastercard kreditne kartice obročna otplata dostupna je i na internetu, a na nekim prodajnim mjestima moguće je i plaćanje Mastercard karticama i do 36 rata.

Brza i jednostavna kupovina, bez kamata, naknada i dodatnih troškova, nije jedina prednost posjedovanja kartice. Ona ti pruža financijsku fleksibilnost prilikom kupnje robe veće vrijednosti, a Zagrebačka banka daje ti i MultiPlusCard BONUS kune za svako plaćanje karticom. Rate obročne otplate dospijevaju ti s ostalim troškovima po kreditnim karticama, a sve rate obročne otplate po debitnoj kartici naplaćuju se s kunskog računa.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Kartica može biti tvoj najvjerniji prijatelj u svakoj nevolji, samo je nemoj iznevjeriti i dovoditi se u nepriliku, trošeći više nego što možeš pokriti svojim prihodima. A da ti se to ne bi dogodilo, skini si m-zaba aplikaciju na svoj pametni telefon pa ćeš redovito moći kontrolirati koliko si potrošila, koliko si dužna, kad ti koji iznos stiže na naplatu i možeš li se još malo rastegnuti da si kupiš još samo jednu sitnicu; nije skupa, na rasprodaji je i još je na rate...  

Kartice za svaku priliku i svaku potrebu:

Standardna Mastercard kreditna kartica osigurava kupnju s odgodom plaćanja na milijunima prodajnih mjesta i online, podizanje gotovog novca te obročno plaćanje.
Zlatna Mastercard kreditna kartica omogućuje ti kupnju na prodajnim mjestima i online uz odgodu plaćanja, podizanje gotovog novca do 5.000 kn dnevno u zemlji i inozemstvu.
Platinum Mastercard kreditna kartica omogućava ti kupnju s odgodom plaćanja na milijunima prodajnih mjesta i online, podizanje gotovog novca, obročno plaćanje te ekskluzivne pogodnosti.
go!card Mastercard kreditnu karticu možeš koristiti kao revolving ili karticu s odgodom plaćanja u iznosu od 2.000 do 80.000 kuna, uz otplatu na 36 rata, 5% iznosa duga ili odjednom.

 

Upravljanje novcem ne mora biti komplicirano ako imaš dobro znanje i alate. Zato je tu niz proizvoda Zagrebačke banke: uz pomoć m-zabe možeš jednostavno, sigurno i brzo upravljati svojim novcem, podignuti gotovinski kredit ili čak ugovoriti štednju. Karticama Zagrebačke banke lako možeš plaćati diljem zemlje i svijeta, dok ti u Hrvatskoj pružaju i mogućnost obročne kupnje, a svoju ušteđevinu pa makar se radilo i o 100 kn, možeš uložiti u neki od fondova koje nude smart invest opcije. 

Photo: None

Komentari 0