Life&style

Petak je loš, ponedjeljak i gori: koji dan u tjednu se treba vagati?

To da smo ujutro lakše nego navečer, to znaju svi. Ali, znaš li koji dan u tjednu bi bilo idealno pogledati što nam kaže vaga?

Naša težina podliježe stalnom ciklusu, otkrili su znanstvenici sa Sveučilišta Cornell u nedavno provedenom istraživanju. Dok tijekom tjedna redovito gubimo težinu, jednako tako se za vikend redovito debljamo. Logična posljedica toga je da u nedjelju imamo najveću težinu, a u petak navečer smo najlakše. Međutim, kako možemo saznati svoju pravu težinu kad vaga stalno pokazuje nešto drugo? Odgovor glasi: trebamo se vagati u srijedu! Naime, u sredini tjedna nam vaga pokazuje prosječnu težinu prema kojoj se možemo dobro orijentirati. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Zašto sam se udebljala preko noći?! Postoji 5 mogućih razloga, ali i rješenja Rubrika Life&style Life&style

Koliko često se trebamo vagati?

Jedno istraživanje pokazalo je sljedeće: što su se ispitanici češće vagali, izgubili su više težine. Dakle, ako želiš „stalno“ gubiti težinu, preporučuje se da se važeš najmanje jednom tjedno. Tako ćeš imati težinu pod kontrolom, odnosno moći ćeš sebe bolje kontrolirati. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0