Life&style

Znaš li kad je loše koristiti vruću vodu za pranje i čišćenje podova? Skoro uvijek...

  • Ruku na srce, ne možemo baš reći da nam je pranje podova omiljen kućanski posao
  • Međutim, i to netko mora napraviti
  • A kad se već radi, neka se radi temeljito – stoga treba izbjeći ovu vrlo čestu pogrešku  

Što sve koristiš kad želiš očistiti pod? Sigurno uzmeš neku četku/krpu, sredstva za čišćenje i toplu vodu, zar ne? Ali, topla voda često uopće nema smisla. Otkrit ćemo ti zašto.

via GIPHY

Zašto nije uvijek dobro prati toplom vodom? 

Jesi li i ti jedna od onih koji kantu za pranje podov do vrha napuniš vrućom vodom? Ako jesi, radiš dvije pogreške: prvo, napola puna kanta vode potpuno je dovoljna za normalno čišćenje stana, a drugo, nije uvijek potrebna topla voda za savršen rezultat čišćenja. Naprotiv! 

Možda vas zanima S ova 4 trika će tvoj dom uvijek izgledati čist bez previše napora i živciranja Rubrika Life&style Life&style

Roxanna Pelka s internetskog portala Helpling objašnjava: „Mnoga višenamjenska sredstva za čišćenje kao i sredstva za pranje podova su sredstva za čišćenje hladnom vodom. To znači da topla voda smanjuje njihovu učinkovitost!“

via GIPHY

U mnogim je slučajevima pretopla voda kontraproduktivna za krajnji rezultat: čist pod. Stoga je najbolje uvijek provjeriti uputstva na sredstvu za čišćenje kako bi vidjela je li uistinu potrebna topla voda za čišćenje.

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lihim

    Making every month extra $ 15k or more just by doing very simple j0b 0nl! Not from home. previous month i have easily made $ 14839 by doing this 0nl! ne j0b in my spare time for only 2 hrs ... prikaži još!
  • dancy11.04.2005

    Od jako tople vode se pod prije osuši