Life&style 30. listopada 2017.

Znanstvenici su otkrili koji je oblik lica najatraktivniji

Instagram/Nives Celzijus.

Istraživanje provedeno u Londonu otkrilo je tajnu zašto neka lica smatramo atraktivnijima od drugih: radi se (između ostaloga) o obliku

Svima je sasvim jasno da neka lica djeluju ljepše, simpatičnije, privlačnije od drugih. Razlog tome mogu biti razna obilježja – poput razmaka između očiju, oblika usana i nosa, veličine svega od tog, ali prije svega razlog je ipak u obliku lica. 

Istraživanje britanskog Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery otkrilo je nedavno koji oblici ženskog lica djeluju najatraktivnije. Rezultat: konture dijamantnog oblika muškarci smatraju najljepšima. 

 

#mood #tbt

A post shared by Megan Fox (@the_native_tiger) on

Ovako izgleda dijamantno lice

Što to točno znači, odnosno kako izgleda „dijamantno lice“? Dakle, čelo je nešto uže, kao i linija brade, a najširi i najmarkantniji dio lica nalazi se u visini jagodičnih kostiju. Takvo lice imaju zvijezde poput Megan Fox ili Venessa Hudgens. Na drugom mjestu nalazi se ovalni oblik lica. 

Možda vas zanima... Pravila ljepote: 3 pitanja koja otkrivaju točan oblik tvog lica! Rubrika Beauty Beauty  | Autor: Thinkstock Thinkstock
 

A post shared by Vanessa Hudgens (@vanessahudgens) on

 

Tonight' s sick make up by the queen @ninapark_makeup ❤️

A post shared by Lena Gercke (@lenagercke) on

Komentari 0