- Novi priručnik 'Znanost začina' nastavak je svjetskog bestselera 'Znanost kuhanja', čije je prvo hrvatsko izdanje munjevito rasprodano u samo četiri mjeseca nakon izlaska
- Dr. Stuart Farrimond, istaknuti znanstvenik i liječnik nudi fascinantan uvid u jednostavna, znanstveno utemeljena načela, koja će promijeniti način na koji upotrebljavamo začine
- Prvi dio knjige svojevrstan je vodič kroz osnovne palete začina koji su karakteristični za više od 40 svjetskih regija, dok je u drugom dijelu opisano 60 najpoznatijih začina uz recepte s tradicionalnim začinskim mješavinama
Sve ljubitelje začina, ali i one koji će to tek postati, oduševit će vijest da je Školska knjiga objavila knjigu 'Znanost začina – otkrijte kako se okusi stapaju i pokrenite revoluciju u kuhanju', dr. Stuarta Farrimonda, autora svjetskog bestselera 'Znanost kuhanja', čije je prvo hrvatsko izdanje munjevito rasprodano prošle godine, samo četiri mjeseca nakon izlaska. U njemu je autor odgovorio na više od 160 najčešćih kulinarskih pitanja i dvojbi te potaknuo čitatelje da oslobode svoju kreativnost na temelju kvalitetnog razumijevanja znanosti o hrani i kuhanju.
U novoj knjizi 'Znanost začina' odlazi korak dalje i nudi fascinantan uvid u jednostavna, znanstveno utemeljena načela koja će posve promijeniti način na koji upotrebljavamo začine. Kao znanstvenik nadahnut svijetom kemije, dr. Farrimond smislio je periodni sustav začina u kojemu su glavni začini organizirani u 12 skupina okusa, ovisno o tome koji je kemijski spoj najvažniji u njegovom profilu okusa. Autor daje podrobne upute kako se služiti periodnim sustavom te stvoriti vlastite kombinacije i jedinstvene mješavine začina.
Prvi dio knjige, s drevnim trgovačkim rutama i suvremenim kartama, svojevrstan je vodič kroz palete začina koji su karakteristični za više od 40 svjetskih regija. U njemu čitatelji mogu otkriti ključne začine u različitim dijelovima svijeta (Bliski istok, Afrika, Južna Azija, Jugoistočna Azija, Istočna Azija, Amerika i Europa) i recepte za originalne začinske mješavine. U drugom dijelu knjige opisano je 60 najpoznatijih svjetskih začina i predstavljeni su izvorni i inovativni recepti koji će nadahnuti čitatelje da isprobaju neke od tradicionalnih začinskih mješavina ili umaka.
Nova knjiga dr. Farrimonda, u prijevodu Vjekoslava Čule, dostupna u webshopu i svim knjižarama Školske knjige.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.