Life&style
Boje koje nas čine manje privlačnima

Znanost tvrdi da nas odjeća određenih boja čini manje privlačnima u očima ljudi

  • Čak i ako ne želimo posebno impresionirati odjećom, ona ne bi trebala raditi protiv nas
  • Znanstvenici kažu da je zato bolje suzdržati se nošenja nekih boja
  • Kojih, nema veze s našim tenom ili bojom kose. Određene boje jednostavno su ljudima neprivlačne

Što ću danas odjenuti? Ovo nas pitanje prati cijeli život. Osjećamo li se ugodno u svojoj odjeći često igra vrlo važnu ulogu, jer one žene koje ne povlače neprestano suknju ili prilagođavaju izrez odišu samopouzdanjem i zadovoljstvom. Ali, izbor boje utječe i na to kako se činimo drugima. Nije tajna da nas boje poput crvene, pa čak i bezbojna crna, čine privlačnima. Ali, postoje i tonovi koji čine upravo suprotno.

Možda vas zanima Uz ovaj jednostavan test saznaj koje ti boje najbolje pristaju, a koje trebaš izbjegavati nositi Rubrika Moda Moda

1. Žuta

Prema britanskom istraživanju, i žene i muškarci vjeruju da je žuta najneprivlačnija boja. Čak 39 posto ispitanih muškaraca i 31 posto žena složilo se s time.

Istraživanje britanske tvrtke za prodaju odjeće buyshirtonline.co.uk pokazalo je da žuta boja nije baš popularna. Tamo je žuta zauzela posljednje mjesto na ljestvici boja, jer žuta „ne stvara povjerenje“ i „odiše arogancijom“.

2. Smeđa

Međutim, vratimo se istraživanju: osim žute, zbog kojih još boja izgledamo neprivlačno? Drugo mjesto na ljestvici pripalo je posebnoj nijansi smeđe boje, točnije boji Pantone 448 C, koja se službeno smatra „najružnijom bojom na svijetu“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emese Gy. (@szinesruhatar)

Zabavna činjenica: tijekom uvođenja standardiziranog pakiranja cigareta, australska vlada odlučila se upravo za ovu nepopularnu nijansu smeđe boje kako bi odvratila potencijalne pušače i suzbila impuls za kupovinu cigareta.

Modni trendovi: ove tri kombinacije boja biti će vrlo tražene ovo proljeće

3. Siva

Nakon žute i smeđe, prema znanstvenicima, postoji još jedna boja zbog koje izgledamo neprivlačno: siva. Prema istraživanjima, siva boja povezana je s tugom, depresijom i negativnošću - i ne ostavlja osobito pozitivan dojam na drugu osobu.

Photo: Shutterstock

Komentari 0