Life&style

Zna se tko je Alecu Baldwinu u ruke dao ubojiti pištolj: "I prije je bilo gafova"

  • Nakon šokantne smrti snimateljice Halyne Hutchins na setu, ne prestaje se pričati o tome zbog čega je došlo do nezgode
  • Sada je potvrđeno tko je odgovoran što je Alec Baldwin dobio neispravno napunjeno oružje
  • Izvori su rekli da je oružarka Hannah Gutierrez-Reed viđena kako puni pištolj na "nesiguran" način na filmskom setu ranije i da je na snimanju bila "zelena i neiskusna"
  • Drugi izvori dodaju da je krivnja i Dave Hallsa, pomoćnika redatelja koji nije provjerio pištolj kada je rekao Alecu Baldwinu da je siguran za upotrebu

Nakon šokantne vijesti da je glumac Alec Baldwin (63) na setu tijekom snimanja filma "Rust" usmrtio snimateljicu Halyne Hutchins te ranio redatelja Joela Souzu javnost ne prestaje s reakcijama. Sada je objašnjeno i tko je bio odgovoran što je Baldwin dobio neispravno napunjen pištolj.

Hannah Gutierrez-Reed, 24-godišnja oružarka položila je tri pištolja na kolica izvan mjesta snimanja, a prvi pomoćnik redatelja Dave Halls zgrabio je pištolj iz kolica i unio ga unutra Alecu Baldwinu, nesvjestan da je napunjen pravim mecima. "Hladan pištolj!", viknuo je Halls prije nego što je dao pištolj Baldwinu, koristeći tu frazu da signalizira glumcima da je pištolj siguran za pucanje, stoji u nalogu.

Dakle, neki tvrde da je ovaj događaj krivnja i Dave Hallsa, pomoćnika redatelja koji nije provjerio pištolj kada je rekao Alecu Baldwinu da je siguran za upotrebu. "On bi trebao biti naša posljednja linija obrane i iznevjerio nas je", rekao je jedan od izvora na snimanju. "On je posljednja osoba koja bi trebala pogledati to vatreno oružje."

Hannah Gutierrez-Reed, koja je ranije radila na setu filma "Stari put" navodno je tada dječjoj glumici dala pištolj bez provjere, rekla su dva izvora za The Daily Beast.

"Nekoliko je puta punila oružje i radila to na način za koji smo mislili da nije siguran", rekao je jedan od izvora. Bila je pomalo nemarna s oružjem, mahala je s vremena na vrijeme", dodao je.

Možda vas zanima Na filmskom setu Alec Baldwin ubio ženu hicem iz pištolja i ranio redatelja Rubrika Stars Stars

I sama oružarka ranije je priznala kako nije sigurna u svoje sposobnosti. "Umalo nisam prihvatila posao jer nisam bila sigurna da sam spremna, no kad je snimanje krenulo - sve je teklo glatko", rekla je Gutierrez-Reed nakon što je radila na filmskom setu filma "Stari put", s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi. Priznala je i da je punjenje praznih pištolja "najstrašnija" stvar jer nije znala kako to učiniti te je zatražila pomoć od svog oca, legendarnog oružnika Thella Reeda, kako bi prevladala strah. Niti jedno od ovih dvoje odgovornih osoba nije optuženo niti imenovano kao osumnjičenici u ovom slučaju, iako je policijska istraga u tijeku.

Photo: Shutterstock

Komentari 0