Stars

Na filmskom setu Alec Baldwin ubio ženu hicem iz pištolja i ranio redatelja

  • Glumac Alec Baldwin prouzročio je strašnu nesreću na snimanju filma u Novom Meksiku
  • Zapucao je iz pištolja koji je bio jedan od rekvizita i pogodio dvoje ljudi
  • Naime, u pištolju nisu bili lažni već pravi meci. Ne zna se još kako...

Alec, najstariji je od četvorice braće Baldwin, svih glumaca, osim što glumi u njemu je i koproducent filma „Rust“, koji se snimao u Novom Meksiku. Nažalost, na snimanju se dogodila strašna nesreća… Žena je umrla, a muškarac je ozlijeđen nakon što je glumac ispalio hice iz pištolja na scenografiju.

Žena, inače direktorica fotografije na filmu, je prevezena u bolnicu, ali je od zadobivenih ozljeda preminula. Redatelj filma koji je također pogođen primio je prvu pomoć i hospitaliziran je. Glasnogovornik Aleca Baldwina rekao je novinskoj agenciji AP da je do incidenta došlo zato jer je pištolj trebao biti napunjen ćorcima, a netko je grdno zeznuo.

Ubijena žena je Halyna Hutchins (42), koja je radila kao direktorica fotografije. Muškarac koji je na liječenju u bolnici je Joel Souza (48), redatelj filma. Policija još uvijek istražuje incident na ranču Bonanza Creek, popularnom mjestu snimanja, a za sada nije podignuta optužnica.

U izjavi za novinsku agenciju AFP, glasnogovornik šerifa Santa Fea rekao je da je Baldwin razgovarao s detektivima.

„Ušao je dobrovoljno i napustio je zgradu nakon što je završio razgovore“, rekao je glasnogovornik.

Prema njezinoj osobnoj web stranici, Halyna Hutchins bila je iz Ukrajine i odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu. Studirala je novinarstvo u Kijevu, a film u Los Angelesu, a časopis American Cinematographer 2019. proglasio ju je „zvijezdom u usponu“. Bila je direktorica fotografije za akcijski film Archenemy iz 2020., koji je režirao Adam Egypt Mortimer. Imala je 42 godine.

„Tako sam tužan što sam izgubio Halynu. I toliko sam bijesan da se to uopće moglo dogoditi na setu“, rekao je Mortimer u tweetu. U priopćenju International Cinematographers's Guild stoji kako je smrt gospođe Hutchins „tragična vijest“ i „strašan gubitak“.

„Pojedinosti su u ovom trenutku nejasne, ali radimo na tome da saznamo više i podržavamo potpunu istragu ovog tragičnog događaja“, rekli su predsjednik ceha John Lindley i izvršna direktorica Rebecca Rhine. Policija je rekla da su šerifovi zamjenici poslani na ranč Bonanza Creek odmah nakon što su primili hitni poziv o pucnjavi na setu.

Gospodin Baldwin je koproducent filma i glumi njegovog imenjaka, odmetnika čiji je 13-godišnji unuk osuđen za slučajno ubojstvo.

Inače, Alec Baldwin je osvojio brojne nagrade za ulogu Jacka Donaghyja u NBC-jevom sitcomu „30 Rock“. Njegov portret Donalda Trumpa u emisiji „Saturday Night Live“ također mu je donio priznanje kritike i treći Primetime Emmy.

Photo: Shutterstock

Komentari 0