- Jesi li prava ljubiteljica kiselog kupusa, vrlo zdravog zimskog specijaliteta?
- Ako je odgovor potvrdan, onda bi se trebala odvažiti pa isprobati ovu varijantu popularnog priloga
- Mediteranski kiseli kupus nebeskog je okusa i u trenu će otjerati zimski blues
Tražiš inspiraciju za fini prilog? Onda je ovaj recept baš savršen za tebe! Mediteranski kiseli kupus čudesno se razlikuje od dobro poznatog klasika, ali se u najmanju ruku jednako dobro slaže s kobasicama i krumpirom. I što je jednako važno, oba imaju mnoge dobrobiti za naš organizam. Isprobaj stoga i mediteranski kiseli kupus čiji okus podsjeća na ljetni odmor i zasigurno će otjerati svaki zimski blues.
Sastojci
• 800 g kiselog kupusa
• 3 glavice luka
• 150 g suhe rajčice u ulju (+ 25 g ulja)
• 140 g vode
• 1 konzerva rajčica (nasjeckanih)
• 1 žlica provansalskih začina
• sol i papar
• 2 žlice javorovog sirupa
• 50 g koncentrata rajčice
Priprema
1. Kiseli kupus stavi u cjediljku, operi te dobro ocijedi. Nareži luk na kockice, a sušene rajčice nareži na trakice. Kratko poprži oboje u loncu na malo ulja.
2. Dodaj preostale sastojke, sve promiješaj i pusti da se krčka oko 20 minuta. Ako voda ispari prebrzo, dodaj još malo vode ako je potrebno.
Mediteranski kiseli kupus izvrsno se slaže s pireom od krumpira, mesom, popečcima od krumpira ili kao prilog. Dodaj na kraju još malo naribanog parmezana i klasično jelo, s razlikom, je gotovo. Još jedna izvrsna ideja: koristi mediteranski kiseli kupus kao nadjev za pečenu papriku!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.