Life&style

Zimski klasik u novom ruhu: kiseli kupus na mediteranski način

  • Jesi li prava ljubiteljica kiselog kupusa, vrlo zdravog zimskog specijaliteta? 
  • Ako je odgovor potvrdan, onda bi se trebala odvažiti pa isprobati ovu varijantu popularnog priloga
  • Mediteranski kiseli kupus nebeskog je okusa i u trenu će otjerati zimski blues

Tražiš inspiraciju za fini prilog? Onda je ovaj recept baš savršen za tebe! Mediteranski kiseli kupus čudesno se razlikuje od dobro poznatog klasika, ali se u najmanju ruku jednako dobro slaže s kobasicama i krumpirom. I što je jednako važno, oba imaju mnoge dobrobiti za naš organizam. Isprobaj stoga i mediteranski kiseli kupus čiji okus podsjeća na ljetni odmor i zasigurno će otjerati svaki zimski blues.

Možda vas zanima Ovo je najveća pogreška koju ljudi rade kod vježbanja - pogledaj kako ćeš popraviti štetu Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

• 800 g kiselog kupusa

• 3 glavice luka

• 150 g suhe rajčice u ulju (+ 25 g ulja)

• 140 g vode

• 1 konzerva rajčica (nasjeckanih)

• 1 žlica provansalskih začina

• sol i papar

• 2 žlice javorovog sirupa

• 50 g koncentrata rajčice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amelie (@mixdichgluecklich)

Priprema

1. Kiseli kupus stavi u cjediljku, operi te dobro ocijedi. Nareži luk na kockice, a sušene rajčice nareži na trakice. Kratko poprži oboje u loncu na malo ulja.

2. Dodaj preostale sastojke, sve promiješaj i pusti da se krčka oko 20 minuta. Ako voda ispari prebrzo, dodaj još malo vode ako je potrebno.

Mediteranski kiseli kupus izvrsno se slaže s pireom od krumpira, mesom, popečcima od krumpira ili kao prilog. Dodaj na kraju još malo naribanog parmezana i klasično jelo, s razlikom, je gotovo. Još jedna izvrsna ideja: koristi mediteranski kiseli kupus kao nadjev za pečenu papriku!

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0