Life&style
Žene koje zarađuju više od partnera češće glume orgazam

Žene s visokim prihodima vjerojatnije će glumiti orgazam, tvrdi nedavno provedeno istraživanje

  • A napokon smo pomislili da je glumljenje orgazma prošlost…
  • Međutim, čini se da nije baš tako – prema nedavnom istraživanju 
  • Otkrit ćemo ti zašto je lažni orgazam još daleko od prošlosti te kakve veze s tim ima muški ego

Feministkinje među nama sada moraju biti vrlo jake. Naime, prema nedavnom istraživanju objavljenom u časopisu Social Psychological and Personality Science, mnoge žene još uvijek glume orgazam. 

Ono što je doista iznenađujuće u vezi s rezultatima istraživanja je da su žene koje zarađuju više novca od svog partnera glumile orgazam dvostruko češće od žena koje ne zarađuju toliko.

Razlog: nesigurnost partnera

Zli jezici bi tvrdili da je žensko ponašanje posljedica krhkog muškog ega. Ali, znanost također potvrđuje da su osobito žene s visokim prihodima, koje su svog partnera doživljavale nesigurnim, češće glumile orgazam.

via GIPHY

Manje komunikacije dovodi do manje želje

Istraživanje je također pokazalo da su žene s visokim primanjima manje otvorene po pitanju svojih seksualnih želja i preferencija, osobito kada su vjerovale da je muškost njihovog partnera ugrožena. To je pak neizbježno dovelo do toga da žene doživljavaju manje užitka i manje orgazama tijekom seksa, jer su bile potpuno fokusirane  na zadovoljenje potreba svog partnera.

Seks na prvom spoju Možda vas zanima Kad je seks na prvom spoju dobra ideja? Neke veze upravo tako počnu, posebno u određenim godinama Rubrika Love&Sex Love&Sex

Ponašanje koje šteti svim stranama

Seks treba shvatiti kao izraz zadovoljstva i požude, a ne kao produžetak tradicionalnog shvaćanja uloga muškarca i žene. Lažiranjem orgazma žene ne štete samo sebi, nego i svojoj vezi, u kojoj muškarci i žene imaju jednako pravo na zadovoljenje svojih seksualnih potreba.

via GIPHY

Možda vas zanima Danas se manje seksamo nego prije 30 godina, a razlog ipak nisu mobiteli i društvene mreže Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock

Komentari 0