Love&Sex 29. siječnja 2022.

Kad je seks na prvom spoju dobra ideja? Neke veze upravo tako počnu, posebno u određenim godinama

Seks na prvom spoju
Shutterstock. Seks na prvom spoju
  • Mnogi bi se složili  kako je seks jedan od najvećih užitaka na svijetu
  • Međutim, je li seks na prvom spoju dobra ideja? 
  • Odgovor na to pitanje ponudio je ElitePartner, a ti odluči hoćeš li povjerovati

Kada je pravi trenutak za seks s nekim koga si tek upoznala? Odmah na prvom spoju ili kod tebe možda vrijedi mitsko pravilo (propagirano u američkim filmovima) o tri spoja? Portal za spajanje parova ElitePartner postavio je upite i anketirao 1500 samaca.

Otprilike trećina samaca otišla je s nekim kući nakon prvog spoja ili ih je pozvala k sebi. Svatko tko ovo okarakterizira kao brzu vezu za jednu noć, kakvu poznajemo iz Tindera, bit će zaprepašten: 19% ispitanih je razvilo vezu iz toga. A ako pogledaš s druge strane, brza promjena iz kafića u krevet također ima smisla: naime, otprilike svaka deseta osoba vidi seks kao pokazatelj je li kemija ispravna i zato to treba što je moguće prije provjeriti.

Seks trendovi za 2022. godinu: ove godine ćemo to raditi doista... drukčije?

via GIPHY

Bolje je polako

Međutim, ne vide svi to na taj način. Zato je važno riješiti ovaj problem. Naime, otprilike četvrtina radije igra na sigurno i čeka na seks dok ne osjeti da bi to moglo biti nešto ozbiljno. Osobito žene kažu da su požalile što su prerano spavale s nekim. A zato što je Tinder gore spomenut: naravno, postoje i spojevi koji su planirani kao spojevi za čisti seks. Od ispitanika, 30% muškaraca i 23% žena ima iskustva s tim. 

Najčešće ozljede kod seksa Možda vas zanima... Sve zamke seksa - s kim je seks najgori, a koji položaj je najopasniji? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Prema psihologinji Lisi Fischbach, ne postoji pravi odgovor na pitanje kada biste trebali spavati zajedno: „Kada je u pitanju savršeno vrijeme za prvi seks, nema ni ispravno ni pogrešno. Ovdje je najvažnije slušanje vlastitog glasa i osjećaja te otvoreni razgovor o tome. Trebalo bi razjasniti svoja očekivanja, te očekivanja druge osobe.“

via GIPHY

Divlje 30-e

Usput, želiš li znati koja je dobna skupina seksualno najaktivnija? Pogodi!

Ne, oni nisu ljudi u 20-ima. Umjesto toga, samci u dobi između 30 i 39 godina u većini slučajeva su rekli da su imali spolni odnos na prvom spoju, i to gotovo polovica ispitanih. Prosjek svih dobnih skupina je na 33%. Za 33% samaca u dobi od 30 do 39 godina je seks na prvom spoju prerastao uz nešto ozbiljno. Kemija je sigurno bila u dobra! Pozivi na povremeni seks također su osobito popularni u ovoj dobnoj skupini - sa 38%.

via GIPHY

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    to nikako na 1 spoju nije dobro za vezu