Life&style
Edina Pršić Babić

'Žena zmaj': Poznata voditeljica Edina Pršić Babić ispričala nam je detalje iz svog inspirativnog života

  • U našoj rubrici '15 minuta sa...' razgovaramo s uspješnim, zanimljivim i inspirativnim ženama
  • Sa svestranom voditeljicom Edinom Pršić Babić razgovarali smo o njenoj uspješnoj karijeri, ali i velikoj ljubavi koju gaji prema putovanjima i kuhanju
  • Iako je isprva planirala baviti se glumom, ipak se odlučila za nešto drugačiji karijerni put te je danas voditeljica na televiziji i radiju Laganini FM, gdje vodi jutarnji program i emisiju 'Žena zmaj', s kojom je bila nominirana i za Večernjakovu ružu ove godine

Simpatična voditeljica Edina Pršić Babić svakodnevno osvaja slušatelje svojim jutarnjim programom na Laganini FM-u, kao i emisijom 'Žena zmaj', a u razgovoru za miss7 otkrila nam je kako se odlučila za karijeru voditeljice i kako usklađuje sve svoje poslovne obaveze. Razgovarali smo i o njenoj ljubavi prema putovanjima, kao i vegetarijanskoj prehrani, koju je nedavno odlučila slijediti.

Ove ste godine bili nominirani za Večernjakovu ružu u dvije kategorije. Kakav je osjećaj dobiti takvo priznanje?

- Fenomenalan! To je zapravo potvrda da radim dobar posao, da se trud isplati te je svakako vjetar u leđa za dalje – da budem još bolja i da dajem još više od sebe. Bila sam nominirana u kategoriji "Radijska osoba godine" te smo imali nominaciju za "Radijsku emisiju godine" – emisiju 'Žena zmaj' koju svake srijede vodim sa kolegom Sašom Bunetom.

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Vaša emisija 'Žena zmaj', iznimno je popularna među slušateljima. Odakle je došla ideja za stvaranje ovakve emisije?

- Jako nam je drago da je emisija vrlo slušana i da smo ju s vremenom uspjeli toliko 'izbrendirati' da nam doslovno slušatelji sami šalju prijedloge koga bi oni voljeli čuti u eteru. Ideja je bila dati ženama više medijskog prostora, čuti njihove priče, onu drugu stranu medalje - jer za ženu se očekuje da drži tri ćoška kuće, bude dobra majka, kućanica, a opet da se ostvari i na poslovnom planu. To je stvarno velik izazov i uvijek su nam inspiracija žene koje to uspijevaju balansirati, koje su napravile neki poslovni uspjeh, one koje ne odustaju kad je teško, koje su hrabre, koje ruše stereotipe, koje svojim načinom života i razmišljanjem odudaraju od mase. Takve žene nas motiviraju i kroz emisiju im želimo dati do znanja da su itekako vidljive, da je to sve što rade hvalevrijedno, da se za njih treba i mora čuti.

Ugostili ste mnoge inspirativne i uspješne žene. Tko Vam je najviše ostao u sjećanju?

- Svaka od njih je posebna na svoj način, ali evo uvijek se rado sjetim Đurđice Orepić, žene koja se na pragu pedesetih godina odlučila baviti triatlonom, a sada je najbolja svjetska triatlonka u kategoriji od 56 do 59 godina. Uz to je i majka troje djece i baka. To mi je baš - wow! Bila nam je nedavno i Dina Levačić, naša daljinska plivačica, najmlađa žena koja je preplivala Oceanovih sedam i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche. Toliko je skromna, draga, pametna.. Uz to što je vrhunska sportašica ona ima i full time job i još je upisala doktorat. Uz takve žene zapitaš se kako provodiš svoje vrijeme, svoja 24 sata i shvatiš da se zapravo toliko toga stigne, da je sve u glavi. Treba mijenjati sebe i okružiti se ljudima od kojih možeš učiti i rasti. Zato sam sretna da postoji jedna takva emisija gdje svi možemo nešto pametno čuti i inspirirati se, da nam bude podsjetnik da moramo i možemo tražiti bolje od sebe.

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Osim na radiju, radite i kao televizijska voditeljica. Biste li mogli izabrati draži između ta dva medija?

- Na radiju sam više 'doma' jer sam svaki dan u eteru, a televizije se ipak više zaželim - jer na CMC-u, gdje vodim svoje dvije glazbene emisije, nisam svaki dan. Ako ne moram birati - onda radije ne bih, uživam radeći i jedno i drugo i mislim da se ta dva medija mogu odlično nadopunjavati.

Uz posao voditeljice, bavili ste se i glumom. Odakle je potekla ljubav prema glumi?

- Gluma je bila moja prva ljubav, krenula sam još kao dijete u ZKM-u i da ste me prije 10 godina pitali čime ću se baviti u životu, druga opcija osim glume nije postojala. Ali kako se kaže "Čovjek planira, Bog se smije" :) Dogodilo se nekoliko divnih kazališnih i televizijskih projekata koji su mi otvorili neka druga vrata i u jednom trenu sam morala izabrati kojim putem dalje. Tad sam već bila na studiju komunikologije, dobila posao na televiziji i radiju pa sam tu ostala do danas. Mislim da se čovjek ne može jednako intenzivno i kvalitetno baviti s jako puno stvari, ja sam se odlučila posvetiti ovome, a u kazalište se i dalje rado vraćam – samo ovaj put kao publika :)

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Predajete i na Europskom Sportskom Učilištu. Kako usklađujete sve poslovne obaveze?

- Sve se može uz dobru organizaciju. Imam sreće što radim s divnim ljudima s kojima se sve uvijek lako i brzo dogovori pa je tako bilo i sa EOS Učilištem gdje predajem komunikologiju. Predavanja ne zahtijevaju jako puno vremena i termini se dogovaraju unaprijed pa sve stignemo uskladiti i pripremiti. Nedavno je Učilište uvelo i nove programe; karipske i akrobatske plesove te taekwondo pa se jako veselim novim polaznicima!

Možda vas zanima Lana Barić o svojoj karijeri i društvu: "Moj novi film preispituje koliko ranjive smijemo biti, a da nas to ne ubije..." Rubrika Life&style Life&style

Sa suprugom obožavate putovati te ste prošle godine posjetili i Zanzibar. Što vas je privuklo ovoj egzotičnoj destinaciji i što Vam je najviše ostalo u sjećanju?

- Destinaciju mi je preporučila moja sestra koja je prije mene bila na Zanzibaru i ostala oduševljena. Nije me trebalo puno nagovarati i uvjeravati, ja sam ljetno dijete, dakle samo da mi je sunca, mora, topline – i ja sretna! Ne znam tko može ostati ravnodušan na predivne prizore tirkiznog oceana, pješčanih plaža, palmi.. zaista nestvarno. Puno toga mi je ostalo u sjećanju, osim te predivne egzotične prirode tu su i dječica koju smo posjetili u njihovoj školi, farma začina, divovske kornjače ali i Svjetsko nogometno prvenstvo koje smo pratili na plaži navijajući za Hrvatsku.

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Imate li već i sljedeću destinaciju za putovanje na umu?

- Imamo jako puno želja i planova, voljeli bi posjetiti Kubu pa evo to možda ove godine ako posao i druge obaveze dozvole.

Koja je Vaša 'dream destination' koju biste najviše voljeli posjetiti?

- Nemam samo jednu lokaciju, voljela bih otići svugdje gdje nisam bila a to je dugačka lista :) Samo priželjkujem zdravlja, vremena i mogućnosti da mogu sve to i ostvariti!

Koji su Vam omiljeni načini opuštanja u slobodno vrijeme? Volite li se više opuštati kod kuće ili boraviti vani?

- Sad kad je došlo lijepo vrijeme i proljeće – definitivno vani, i to negdje u prirodi, u zelenilu, u šumi ili kraj mora... to je moje idealno punjenje baterija.

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Kuhanje je jedna od Vaših najdražih aktivnosti, a nedavno ste prešli i na vegeterijansku prehranu. Kako ste se odlučili na taj korak?

- Nikad nisam ni bila neki veliki fan mesa niti sam ga konzumirala u velikim količinama, tako da mi nije bilo teško preći na vegetarijansku prehranu. Naravno, nije se to dogodilo preko noći, ali malo po malo izbacila sam potpuno meso iz svog menija. Odlučila sam se najviše na taj korak zbog zdravlja.

Kakve sve dobrobiti osjećate nakon što ste počeli slijediti ovakav način prehrane?

- Manje se umaram, imam više energije, kad pojedem neki obrok nemam onaj osjećaj 'težine' kakav bi imala poslije mesnog obroka, ili recimo da moram malo prileći i odmoriti. Jedem i pripremam hranu puno svjesnije, ona bi trebala biti naše gorivo, energija, izvor zdravlja, a ne samo sredstvo koje će nam poslužiti da budemo siti.

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Gdje pronalazite inspiraciju za nove recepte i koji Vam je trenutno najdraži?

- Inspiriram se najčešće na društvenim mrežama a imam i nekoliko vege kuharica pa onda i tu zavirim kad želim probati nešto novo. Jedan od dražih mi je quiche sa sirom i špinatom, taj sam recept posudila od jedne kuharice s Youtubea. Za prste polizati! :)

Koji su Vam najdraži beauty proizvodi bez kojih ne prolazi vaša jutarnja ili večernja rutina?

- Obožavam njegu lica i tijela, tome pridajem jako puno pažnje. Imam dosta osjetljivu kožu i ne volim eksperimentiranje, zato sam vjerna Nivea proizvodima koji su u mojoj obitelji još od kad sam bila dijete. Koristim obavezno gel za čišćenje lica, micelarnu vodu te hidratantnu kremu, a od kad se bližim tridesetima dio moje rutine je i Nivea Q10 serum za ciljano popunjavanje bora. Što se tiče dekorativne kozmetike, tu sam jako umjerena osim ako se ne radi o nekom snimanju, tad se prepustim u ruke profesionalaca. Osobno najčešće koristim blagi puder, rumenilo, maskaru i neki dobar ruž za usne.

Edina Pršić Babić | Autor: Pr Pr Edina Pršić Babić

Živite u Zagrebu, koja su Vam neka od najdražih mjesta u gradu?

- U Zagrebu živim zadnje tri godine, prije toga sam svakodnevno bila na relaciji Zaprešić - Zagreb. Volim mirnija mjesta i kvartove, jedan od dražih mi je Tuškanac zbog svog zelenila te Šalata koja mi je u zadnje vrijeme posebno draga jer se ponovno otvorio kultni kafić Boing gdje redovno pijem kavu s pogledom na katedralu.

Vedrana Vlahović Možda vas zanima Vedrana Vlahović uspješna je liječnica koja uživa u poslu, kao i u zadovoljstvima koja joj pružaju moda i putovanja Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Pr

Komentari 0