Life&style
Zena u dvojbi

Žena traži savjet: "Hoću li ići na bratovu promociju ili mamino vjenčanje s muškarcem s kojim je varala mog oca?"

  • Žena razmišlja je li pogriješila što je odbila pozivnicu za vjenčanje svoje majke 
  • Naime, umjesto vjenčanja njene majke s tipom s kojim je imala aferu, odlučila je prisustvovati proslavi diplome svog mlađeg brata
  • Žena je objavila na Redditu kako je njen 22-godišnji brat, kojeg zove Stefan, pozvao nju i njezinog drugog mlađeg brata (18) na skorašnju promociju u srpnju…

Žena se požalila na Redditu da nije sigurna što odabrati. Naime, najprije je dobila poziv svog brata na promociju na fakultetu. Nekoliko dana kasnije njezina je otuđena majka pozvala nju i njezinu braću i sestre na svoje vjenčanje koje je palo na isti datum kada je Stefanova promocija. Kad je odbila majčin poziv, ova ga nije dobro prihvatila.

„Počela je urlati i rekla kako je isključujemo iz naših važnih životnih događaja (da, nisam je ni pozvala na svoju promociju), a sada čak i ne prisustvujemo njezinom velikom događaju“, napisala je žena.

„Prošlo je puno vremena, a mi joj još uvijek nismo oprostili.“

Naime, djeca nisu oprostila majci to što je prevarila oca.

Žena objašnjava da je Stefan, tada 13-godišnji dječak, zatekao svoju majku, tada 37-godišnjakinju, u krevetu s drugim muškarcem, istim onim za kojeg se sada udaje. Saznanje za aferu uništilo je odnos svo troje djece, a osobito Stefana, s majkom.

Tijekom bitke za skrbništvo sva su djeca stala na stranu svog oca i nisu željela imati veze s majkom.

„Ona je dobivala pravo na posjete svaki vikend, ali nikad nismo išli te smo plakali kad god bi nam došla u posjet“, napisala je žena.

„Moja majka se pogubila i morala je ići na razne terapije jer je izgubila bitku za skrbništvo, a sva su njena djeca odlučila živjeti s ocem i nisu je željela vidjeti.“

 | Autor: Unsplash/Anthony Tran Unsplash/Anthony Tran

Dvoje najmlađe djece potpuno je prekinulo kontakt s majkom. Nakon što je pet godina njihova majka pokušavala popraviti njihov odnos, oboje su zaprijetili da će pozvati policiju ako nastavi pokušavati uspostaviti kontakt.

Za razliku od svoje braće i sestara, žena sada razgovara s majkom. Međutim, još uvijek nije zainteresirana za ponovno uspostavljanje prave veze s njom.

Majka je ostavila djecu 3 dana same kod kuće Možda vas zanima "Pobrinuo sam se da mama izgubi skrbništvo nad mojom braćom i sestrama. Jesam li dobro postupio?" Rubrika Life&style Life&style

Unatoč majčinoj emocionalnoj reakciji na odbijanje, žena je majku podsjetila što je to izazvalo.

„Rekla sam joj da je to samo posljedica njezinih postupaka i jednostavno otišla“, napisala je žena.

Većina ljudi u temi na Redditu složila se sa ženom te činjenicom da  daje prednost svom bratu nad osobom koja ih je toliko povrijedila.

„Da joj je bilo tako prokleto važno imati vaš blagoslov i sudjelovanje, razgovarala bi s vama prije nego što se dogovorila, a kamoli odredila datum“, komentirao je jedan korisnik.

 | Autor: Unsplash/Jason Yoder Unsplash/Jason Yoder

„A čak i da jest, ne bi trebala pristati da odeš. Mora prihvatiti da samo zato što želi da svi ostave njezine loše odluke iza sebe ne znači da će se to dogoditi, a i mora se nositi sa situacijom koju ima umjesto da vas pokušava natjerati da sudjelujete.“

„Tvoja majka je odlučila biti nevjerna“, komentirao je drugi korisnik. 

„Često je posljedica takvog izbora otuđenje od članova obitelji. Vrijeme ne liječi sve rane tako brzo.“

Možda vas zanima Ovo je vjerojatno najveća pogreška koju sam napravila kao majka Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0