Life&style
Žena je kreirala desetke lažnih Instagram profila kako bi svog bivšeg prikazala kao stalkera

Žena je kreirala desetke lažnih Instagram profila kako bi svog bivšeg prikazala kao stalkera

  • 'Dobit će prokletu oštricu u prsa!' Ova i još strašnije poruke na Instagramu bile su razlog odlaska jedne Britanke na policiju
  • Sve je uvjeravala kako poruke dolaze od njenog bivšeg, koji ju uhodi 
  • Međutim, kako se kasnije ispostavilo, žena je sama sebi slala prijeteće poruke, a sada ju je policija uhitila 

Kako bi njezin bivši dečko izgledao što lošije, 20-godišnja Britanka smislila je pomno razrađen plan. Registrirala je 30-ak lažnih Instagram profila i učinila da izgleda da svi ti profili pripadaju njenom bivšem dečku. S tih istih računa je potom sama sebi napisala bezbroj prijetnji i „odvratnih“ poruka, navodi The Sun. Između ostalog, napisala je: „Dobit će prokletu oštricu u prsa.“

Takve poruke je slala pet mjeseci, pričala je mami o svom opasnom bivšem i na kraju prijavila policiji. S navodnim dokazima u džepu, nadležnima je jasno dala do znanja kako je bivši dečko uhodi nakon dvogodišnje veze i da je nasilan. Policiji je dala desetak izjava u kojima je opisala kako joj je bivši dečko navodno prijetio, pratio je i čak potajno snimao.

via GIPHY

Ozbiljne posljedice za bivšeg dečka

Izjave su imale goleme posljedice po mladića. Policija ga je uhitila šest puta. Slika opasnog stalkera koštala ga je posla. Osim toga, morao je poštovati policijski sat, tijekom kojeg je morao biti kod kuće dvanaest sati dnevno; elektronička narukvica za gležanj kontrolirala je svaki čovjekov korak. U konačnici je proveo 81 sat u zatvoru.

15 fotografija koje dokazuju da je sve na Instagramu laž. Slatka laž

Sve to je uzrokovalo značajne psihičke posljedice za mladića. Naime, kako prenose britanski mediji, muškarac od tada pati od napada panike, suicidalan je i uzima antidepresive. „Na najnižoj točki osjećao sam se kao da nisam vrijedan življenja i mislio sam da bi mi bilo bolje da sam mrtav“, rekao je muškarac u izjavi.

via GIPHY

Deset mjeseci zatvora zbog lažnih Instagram profila

Akcija nije imala nikakvih posljedica za mladu ženu – barem do sada. Nakon što je muškarac u više navrata prosvjedovao da je nevin i uvjeravao kako nikada nije kreirao te račune, istražitelji su malo pomnije proučili slučaj i otkrili da iza profila stoji sama žena. Naime, kreirala je 17 lažnih profila sa svojom e-mail adresom. Otkrila ju je i IP adresa.

Možda vas zanima Ovaj 19-godišnjak je glumio na Instagramu da je bezobrazno bogat, kaže kako je 'šokiran' koliko je to lako Rubrika Life&style Life&style

Ova 20-godišnjakinja je potom uhićena i osuđena na deset mjeseci zatvora. Uz to, dobila je desetogodišnju zabranu kontakta s bivšim.

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0