Life&style

Želiš slaviti Novu godinu u podne? Ovo su sjajni prijedlozi!

Čemu čekati ponoć kada sa slavljem možemo početi u jutarnjim satima i novu 2019. godinu dočekati već u podne? Na nekim se to mjestima već tradicionalno radi

Nakon svih proslava tijekom prosinca čini nam se kako je doček Nove Godine samo još jedan dan u neprekinutom nizu slavlja. Ako još nisi odabrala mjesto (a ne inzistiraš ni na terminu, zašto bi to trebala biti baš ponoć), predlažemo ti neki od dočeka u podne koji se u nekim našim gradovima već tradicionalno slave.

Možda vas zanima Crveno donje rublje u novogodišnjoj noći? Žene pričaju što im je donijelo... Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Fužine 

Ove godine će se 19. put održati ispraćaj stare i doček nove godine u skrovitim Fužinama. Već tradicionalno u ovom gradiću Gorskog Kotara održava se pučka veselica uz vatromet, kobasice, kuhano vino i druge specijalitete. U samom središtu Fužina, na gradskom igralištu, proslava počinje u 10 sati gdje će uzvanike uveseljavati grupa Kocka šećera, a točno u podne u nebo će poletjeti baloni punjeni helijem. Inače, Fužine su na proslavi u podne već izgradile imidž pa je sve jveći broj i stranih turista koji 31. prosinca dolaze u to goransko mjestašce. Do Fužina je moguće doći autobusom i vlakom, a linija Rijeka - Fužine je iznimno česta. Za polaznike iz Zagreba i Dugog Sela postoji i još povoljnija ponuda. Tom linijom polazak prema Fužinama je u 8 sati, a povratak u 16! Za one koji se u Fužinama ipak planiraju nešto duže zadržati, sve je veći broj i kuća za odmor u okolici grada.

 | Autor: Goran Kovačić/PIXSELL Goran Kovačić/PIXSELL

Otočac

Ovu će Novu Godinu i mještani Otočca, ali i okolice imati prilike dočekati u podne. Na glavnom gradskom trgu, Trgu dr. Dražena Bobinca, posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav Patrioti. Ovaj hvalevrijedan projekt zapravo je započeo kao doček za najmlađe i održavao se od 11 do 13.30 sati, dok je danas Otočac na staru godinu okupljalište i brojnih odraslih koji se vesele poput djece, naravno.

Novi Marof

Već 4 godinu zaredom i stanovnici Novog Marofa uživaju u podnevnom dočeku Nove Godine. Uzvanike će zabavljati grupa Joy, bit će održana i tombola, u podne će se pustiti baloni, a umjesto Djeda Mrazova na motorima će biti Moto Mrazovi koji će dijeliti slatkiše. Program će početi u 10, a završiti u 14 sati, a ceremonija će se održati na vanjskoj pozornici Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Baške Oštrije

Ispred hostela u Baškim Oštrijama ove godine će se održati ludi podnevni doček Nove godine uz zvuke tambure i DJ-a. Na ovom sve popularnijem skijaškom odredištu kod Velebita prošli doček Nove godine je bio nezaboravan, a takav će biti i ovaj. Ove godine za glazbu se brine Tamburaški sastav Mirakul iz Senja, koji će se izmjenjivati s DJ-em. Dobro odredište za sve koji proslavu vole spojiti sa zimskim radostima.

Možda vas zanima Ne da ti se prati kosa? A da isprobaš ove jednostavne trikove za super efekt Rubrika Beauty Beauty

Marija Bistrica

Adventsko vrijeme 2018. godine definitivno je u znaku mjesta Marija Bistrica. Uz postojeći adventski program začinjen hranom i glazbom, mještani Marije Bistrice su organizirali i doček 2019. u podne. Na Trgu pape Ivana Pavla II., program će početi u 10.30. Organizirani su nastupi grupa Full Gas i Barabe, a bit će održana i Bistrička božićna tombola. Osim glazbenih nastupa, organizirana je i prigodna ugostiteljska ponuda.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Samobor

Pitoreskni Samobor i ove godine blista u adventskom duhu. Na glavnom gradskom trgu svi Samoborci i njihovi gosti u moći će uživati u dobroj zabavi. Proslava počinje u 10 h, uz prigodnu glazbu i piće. Samoborce i turiste će zabavljati bend Falset i omiljeni nam Giuliano te DJ Jurki. Posjetitelje će dočekati besplatno kuhano vino i "češnofke to go", samoborski specijalitet. Naravno, entuzijasti će odmah moći produžiti (odnosno ostati) i na sljedeću proslavu, doček u ponoć. Uz istu glazbenu ekipu i dodatak ludog vatrometa!

Općina Vinica

Prije šest godina mještani Općine Vinica, smještene u Hrvatskom Zagorju, su po prvi puta organizirano slavili doček Nove Godine, a ove godine će to po prvi puta učiniti popodne. Naime, pod pokroviteljstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica i Udruge mladih UMAMI, u Vinici će biti održan svečani podnevni doček. Bit će nekoliko atrakcija, među kojima se posebno ističu drvo želja i dječji kutak. Naravno, neće izostati niti jela i pića...

Zagreb

Svi koji će se na Staru godinu zateći u užem centru našeg glavnog grada mogu se zaletjeti do Swankey Monkey Gardena gdje će ekipa programa Fruhstuck organizirati fantastičan uvodnik u Novu Godinu. Program počinje u 10, a završava u 17 sati, a posjetitelje će zabavljati poznata DJ ekipa - Mića, Phillipe i Oberön . Poznati DJ lifestyle program nudi i doručak. Ovaj će biti poseban - torta u znak proslave 4. godine Fruhstucka.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Komentari 0