Life&style

Želimo probati! Hrvatski čvarci - iz konzerve!

Tko bi mogao odoljeti ovoj tradicionalnoj deliciji u super zabavnom pakiranju?!

Obožavamo ih pa nije ni čudo da smo više-manje stalno u potrazi za savršenim čvarcima i došli smo do fantastičnog otkrića - čvaraka iz konzerve! Čvarke u konzervi proizvodi tvrtka Frelimo iz Samobora,  a njihovi premium čvarci su prošle godine nagrađeni zlatnom medaljom u Novom Sadu, dok su i 2017. i 2018. dobili nagradu Superior Taste Award.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Čvarci iz konzerve se prodaju u supermarketima (dostupni su u Sparu i Konzumu) po okvirnoj cijeni od 20 kuna za 100 grama.

 | Autor:

Možda vas zanima Pravilo dvije poslastice - e, ovako se već može paziti na pehranu! Rubrika Life&style Life&style

Kako ističu, brend Ferimo je nastao kao potreba za čvarcima i izvan sezone te povećane potražnje mlađe populacije za ovim jelom. Delikate čvarci Frelimo sadrže dobar omjer soli i gotovo je potpuno istisnuta masnoća.

 | Autor:

Ako si u potrazi za zanimljivim gastro poklonom koji će poručiti "Made in Croatia", čvarci iz konzerve, boca vina i možda neka istarska slastica će činiti savršeni poklon. No, i stranci su sigurno već čuli za Frelimo čvarke. Barem oni koji kupuju u specijaliziranim gastro trgovinama u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj i Velikoj Britaniji, gdje se prodaju ovi samoborski čvarci.

Photo: None

Komentari 0