Life&style

Zbog rijetke bolesti izgleda puno starija - ali se herojski nosi s tim

Sljedeći put kad počnemo očajavati zbog neke borice ispod oka, treba se sjetiti ove heroine

Ehlers-danlosov sindrom – tako se zove bolest koju su dijagnosticirali Amerikanki Sari Geurts kad je imala 10 godina. Kod te bolesti – koja se još naziva 'gumena koža' – dolazi kod oboljele osobe do pretjerane pokretljivosti zglobova, pretjerane rastezljivosti tkiva te tkivo postaje krhko.

Zbog te bolesti i 'obješene kože', nastale su na licu i cijelom tijelu 26-godišnjakinje bore zbog kojih izgleda puno starije. 

Možda vas zanima Dok ćelavost supruge Jade Will Smith brani šamarom, žene s alopecijom govore kako je živjeti bez kose Rubrika Life&style Life&style

Imala je sreće da joj se nisu rugali u djetinjstvu 

U jednom intervjuu rekla je da su ljudi u njenom životu uvijek stajali uz nju – usprkos neobičnom izgledu – i da je imala sreće da nije bila žrtva ruganja svojih vršnjaka u školi. 

Sara kaže da joj je najveći problem bio gubitak samopouzdanja. Nije se dobro osjećala u svojoj koži i oduvijek se smatrala ružnom. Dugo je sakrivala svoju kožu pod dugačkim puloverima i šalovima. 

Prekid veze pomogao joj je da promijeni svoj život 

Sve se promijenilo kad je imala 22 godine. Težak prekid veze s tadašnjim dečkom pomogao joj je da shvati kako je ključ njene sreće ljubav prema samoj sebi. Napokon je prihvatila svoje tijelo i svoje bore te počela na to gledati kao na posebnost. 

Stavila je fotografiju na Instagram i napisala: „Probudila se jednog dana te odlučila prestati zanemarivati svoje tijelo – naprotiv, počela se prema njemu ponašati kao prema hramu.“ 

Sara želi upozoriti na bolest 

Sara želi upozoriti na bolest od koje pati te svojim novostečenim samopouzdanjem pomoći drugim oboljelima – kako bi i oni pronašli dovoljno ljubavi za sebe. 

Želi im pomoći tako da se i oni dobro osjećaju u svojem tijelu i da ga vole onakvog kakvo jest. Rekla je da oboljeli trebaju upamtiti sljedeće: „Ti si predivna i možeš postići što god želiš, bez obzira o čemu sanjaš. Jer svaka mana koju netko ima je jedinstvena, priča o tebi priču.“ 

Njen poseban izgled brzo je privukao pažnju na Internetu. Takvo samopouzdanje i snaga volje neopisivo su vrijedni! 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0