Moramo priznati da nam nikad nije palo na pamet pojesti koru od banane - pa kore se ne jedu… Ili?
Očito bismo trebale još jednom dobro promisliti – i ubuduće jesti i koru od banane – jer u njoj se nalazi velika količina vitamina i minerala.
Već i sama banana je veliki izvor energije. Opskrbljuje naš organizam voćnim šećerom, vitaminom B6 i važnim mineralnim tvarima. Međutim, kora je pravi izvor korisnih tvari i sadrži:
• vitamin A, B6, B12 i C
• magnezij
• kalij
• karotenoide (koji štite od raka)
• vlakna
Osim toga, nakon konzumacije kore od banane povećava se razina serotonina (takozvanog hormona sreće) u krvi. Drugim riječima, od kore si sretnija!
Kako jesti koru od banane?
Ako želiš jesti omiljeno žuto voće s korom, moraš nabaviti netretirane bio-banane. Ni u kom slučaju nemoj konzumirati banane tretirane pesticidima! Kora je najbolja ako je već malo smeđe boje ili barem ima vidljive smeđe točkice s vanjske strane. U tom stanju je mekša, slađa i lakše probavljiva.
Koru možeš jesti sirovu, kuhati je oko 10 minuta ili 15-ak minuta peći u pećnici pa onda pojesti.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.