Life&style

Zbog ove nam je slastičarnice izlet u Rijeku na repertoaru prvom prilikom, slastice im izgledaju božanstveno!

  • Simpatična slastičarnica smještena tik uz katedralu Svetog Vida oduševila nas je bogatom ponudom prefinih slastica 
  • Istražujući što se sve u njoj može okusiti, otkrili smo zanimljivu priču o tome što je inspiriralo njezin nastanak
  • Teško je reći da li sve što nude bolje zvuči ili izgleda, no nama su definitivno i više nego dovoljan razlog da se prema Rijeci uputimo prvom i svakom idućom prilikom

Na 'Slona' sam naletjela potpuno slučajno, istražujući po Instagramu ideje kamo se uputiti u neku iduću gastro avanturu, no pisati o ovoj krasnoj riječkoj slastičarnici isključivo u kontekstu nekog usporednog otkrića, bez da se dotaknem veoma interesantne priče koja stoji iza nje, bilo bi potpuno pogrešno. 

 | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon  | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon

Pomalo simbolično, baš kao što je izlog ovog raja za sladokusce egzistirao u nekom kutku Instagrama, bez da sam ja bila svjesna njegovog postojanja, već desetljećima u zgradama u blizini raskrižja Zvonimirove i Ulice Vinka Benca žive ljudi potpuno nesvjesni da je na njihovom mjestu nekada stajala trokatnica iz koje su još od 1896. izlazile najfinije praline, čokoladne table, kakao u prahu, tortice, šnite...

Možda vas zanima Ova predivna ljubljanska slastičarnica uvrštena je na popis najljepših europskih gastro adresa Rubrika Life&style Life&style

Onih koji se sjećaju nekadašnje Riječke tvornice kakaa i čokolade sa svakim je danom sve manje, a priča o najslađem proizvodnom pogonu koja je završila na koncu Drugog svjetskog rata kada je cijelo ovo područje, uključujući i samu tvornicu, bombardirano, poslužila je kao inspiracija za slastičarnicu Slon koja već četiri godine bajkovitim slasticama nastoji na životu održati bogatu čokolatersku riječku povijest.

 | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon  | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon

Budući da je najprepoznatljivija proizvodna marka Riječke tvornice kakaa bila upravo Slon, sa siluetom životinje koja je upućivala na afričko porijeklo korištene proizvodne sirovine, jasno je zašto je simpatična slastičarnica smještena tik uz katedralu Svetog Vida odlučila kroz ime i logo odati počast prvoj tvornici čokolade na Balkanu.

 | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon  | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon

Baš kao nekad, ovdje je i danas kvaliteta na prvom mjestu pa se koriste isključivo 100% prirodni sastojci, bez aditiva i umjetnih bojila, te najfinija belgijska čokolada, a chef Moreno Debartoli je ambasador čokolade za brand Callebaut, najvećeg proizvođača čokolade na svijetu.

Možda vas zanima 'Neka jedu kolače' ima novu slasticu. Izgleda kao pravo malo umjetničko djelo Rubrika Life&style Life&style

A što se sve u Slonu može okusiti? Dio redovite ponude su prefine torte i kolači kao što su oni od pistacija, ruby čokolade i maline, mousse od čokolade ili šumskog voća, krostata od čokolade te ona od jabuke, kolač s jogurtom, medom i stracciatellom, njihov signature brownie Slon, cheesecake od višnje ili eclair; svakodnevno nude i svježe pečene kroasane te quiche, a sezonski u ponudu  stignu i slastice kao što je kesten pire ili panettone. 

 | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon  | Autor: Slastičarnica Slon Slastičarnica Slon

Osim što se ovdje uvijek nude prefini slatki zalogaji u kojima možemo uživati na licu mjesta ili ih pak kupiti za van, zasebno se mogu kupiti i sve čokolade koje koriste u izradi svojih slastica, ali i prefine konfiture i namazi poput onoga od tamne čokolade i lješnjaka ili pak onoga od ruby čokolade i jagode. Teško je reći da li sve ove krasote bolje zvuče ili izgledaju, no nama su definitivno i više nego dovoljan razlog da se prema Rijeci uputimo prvom prilikom i svakom idućom prilikom. 

Photo: Slastičarnica Slon
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    treba posjetiti tu slasticarnicu