Life&style

'Zavodljive spavaće sobe' su u velikom trendu, evo o čemu se radi i kako postići ovaj izgled

Jesi li ikada vidjela crvenu sobu u Pedeset nijansi sive i pomislila 'hm, nije loša ideja'? - uz tebe smo. A ako si u zadnje vrijeme skrolala po Pinterestu i Instagramu, možda si primijetili novi, romantični trend na horizontu: zavodljive spavaće sobe.

Tvrtka za posteljinu Bensons For Beds izvijestila je o ogromnom porastu pretraživanja na Pinterestu na temu 'ideje za zavodljive spavaće sobe' u posljednjih šest mjeseci. Čitaj dalje o čemu se radi u ovom trendu inspiriranom predigrom, a ako ti se svidi, donosimo i kako uz nekoliko promjena i sitnica stvoriti ovaj ambijent u svakoj spavaćoj sobi.

Što definira 'zavodljivu sobu'?

Recimo da Christian Gray i Serena van der Woodsen iz Tračerice otvore dizajnersku tvrtku, njihov bi portfelj bio primjer ovog trenda. Estetika zavodljive spavaće sobe nadahnuta je glamuroznošću pa raskošan namještaj, tekstil i dekor upotpunjuje dramatičnim uzorcima i ćudljivim nijansama. Kao da je hotelska soba Four Seasons dobila mračni makeover. Zaključak? Ako želiš stvoriti romantičnu, dramatičnu spavaću sobu koja neće žrtvovati sofisticiranost, evo kako da to napraviš u 5 koraka.

Možda vas zanima Dizajnerica otkriva kako u vlastitoj spavaćoj sobi stvoriti ugođaj hotela s pet zvjezdica Rubrika Life&style Life&style

1. Koristi crne i bordo nijanse

Ključ za postizanje ovog izgleda leži u paleti boja. U hotelu Providence Paris (na donjoj slici) zidovi su prikazani u tamnoj, ćudljivoj boji koja može unijeti dramatiku u prostor. Zatim, tu su naznake bordo tonova kroz tekstil i dekor za romantičan touch. Ovime smo dobili sofisticiran rezultat uz savršenu ravnotežu između mračnog i dramatičnog.

 | Autor: Instagram @hotelprovidenceparis Instagram @hotelprovidenceparis

2. Zavodljive umjetnine i dekor

Naravno, ne bi se nazvala 'zavodljivom spavaćom sobom' bez nekih rizičnih detalja. Objedini izgled zavodljive sobe sexy dekorom - od vaza s poprsjima i jastučića na usne do erotskih zidnih slika (ili aktova iz doba renesanse, ako je to više tvoj thing). Samo pazi da sve sakrijete kad je rodbina u posjeti.

 | Autor: Instagram @houseofspoils Instagram @houseofspoils

3. Klasični namještaj

Zatim, želiš pomiješati eleganciju starog svijeta sa subverzivnim naglascima. Kao osnovu, uzmi klasični sat koji ćeš staviti na svoj namještaj. Govorimo o stilovima viktorijanskog doba koji mogu biti bilo što, od četvrtaste komode od mahagonija sa srebrnim ručkama do spiralnog uzglavlja. Sve dok sve ima tamne tonove, tradicionalne siluete i klasične, kraljevske elemente, to je to.

 | Autor: Instagram @ralphlauren Instagram @ralphlauren

4. Baršunasti tekstil

Nikada nema previše presvlaka kada je u pitanju ovaj trend, a dodavanje malo svilenkastih, malo baršunastih tekstura jedan je od središnjih obilježja ovog stila. To možeš učiniti dodavanjem baršunastog otomana ili pokojim jastukom za glamuroznost, a ako želiš ići 'all the way'  - probaj s bordo tapeciranim krevet, poput ovog na slici.

 | Autor: Instagram @sohohome Instagram @sohohome

5. Romantične svijeće 

Jer što je romantična spavaća soba bez svijeća? Odaberi duge, sužene svijeće različitih visina, postavljene u elegantnim, pozlaćenim svjećnjacima. Ili, ako tražiš nešto posebno, svijeća s potpisom Toma Forda miriši jednako zavodljivo kao što izgleda.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Možda vas zanima Ov Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram @cenksefaabayy
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    volim.svjetlije sobe