Life&style

Zavirite u interijere serije "Momci s Madisona"

Serija o počecima marketinških agencija je u posljednjih šest godina osvojila mnoge nagrade, ali i srca gledatelja diljem svijeta. Život Dona Drapera i njegovih kolega nije zanimljiv samo zbog uzbudljivih zapleta, nego i zbog vjernog prikaza mode i interijera šezdesetih godina prošlog stoljeća.

 | Autor: HT/Press Association/PIXSELL HT/Press Association/PIXSELL

Tijekom šezdesetih godina, još uvijek je bila osjetna poslijeratna euforija i novo doba blagostanja. Zajedno s razvojem tehnologije koji je donio televizor u svaki dom, razvijali su se i novi tipovi namještaja poput TV-stolića ili pak vitrina s mjestom za televizor. Pošto ova serija u potpunosti odaje duh prošlog vremena, nije ni malo čudno što ćemo ponekad na setu zateći komade kakve naše bake možda još uvijek brižno čuvaju.

 | Autor: HT/Press Association/PIXSELL HT/Press Association/PIXSELL

Setom dominira smeđa boja, raskošno egzotično puno drvo i ravne linije. Udobni kožni naslonjači se gotovo stapaju sa bojom zidova oker boje. U svakom kutku prisutna je elegancija i određena doza glamura, čak iako nam se čini da se radi o demode komadima.

Uz smeđu, u prostorijama serije "Momci s Madisona" prisutne su i žuta te petrol plava, siva, boja cigle i bež. Zahvaljujući žutim i plavim akcentima, prostor ne djeluje sumorno, dok mu boja cigle daje prijeko potrebnu toplinu. Neka vam ova soba bude inspiracija za kombiniranje naizgled nespojivih boja. Detalji poput marokanskog lustera, satenskih jastučnica, raskošnih svijećnjaka i srebrnine u ovaj set unose život i daju dozu šarma.

 | Autor: HT/Press Association/PIXSELL HT/Press Association/PIXSELL

Čak i eksterijeri imaju dozu stila šezdesetih – prugasti stolci, drvene klupice s psihodeličnim jastucima, pločice boje zemlje kao da pokušavaju prenijeti dašak St. Tropeza, tada omiljenog ljetovališta zvijezda.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Goran Matijašec

Komentari 0