Life&style
Slon kao simbol sreće

Zašto u kući treba imati figuricu slona, posebno blizu ulaznih vrata?

  • Figurica slona ima duboko simboličko značenje, tisućama godinaon je simbol sreće, mudrosti i odanosti  
  • Zato feng shui stručnjaci vjeruju da figurice slonova, postavljene na određena mjesta u kući, mogu donijeti bogatstvo i prosperitet, smirenost i samopouzdanje, mudrost i snagu onima koji tamo žive
  • Kakv sve "moći" imaju postavljene u predsoblju, dnevno, spavaćoj ili dječjoj sobi?

Ako si ikada uređivala interijer, možda si razmišljala o feng shuiju – drevnoj kineskoj praksi stvaranja protoka dobre energije i ravnoteže u domu. Ova tradicionalna praksa potiče postavljanje i organiziranje predmeta na način koji donosi pozitivnu energiju u prostor koji dizajniraš. Također pozdravlja dodavanje figurica koje donose sreću, poput zmajeva, mandarinskih pataka ili slonova. Sa stajališta feng shui učenja, slon izvlači razne materijalne i duhovne dobrobiti iz svemira kroz svoju dugu surlu.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Značenje slona u istočnjačkim filozofijama

Slon je jedno od imena božanstva Šive kad se opisuje kroz kraljevsku vlast. Moć slona donosi mir i napredak, a to što se u jogi pokazuje kao simbol prve čakre govori i da je vladar zemlje kao elementa. Ganešu, božanstvu čovjeka sa slonovskom glavom, otac Šiva je odrubio glavu i na njeno mjesto stavio slonovsku, te mu je time darovao spoznaju unutarnjeg i vanjskog, početka i svršetka. Simbolizam slona nalazimo i u samom početku budizma, što ga stavlja u red duhovnih pravaca koji za začetnika imaju nebesku silu, a ne fizičkog oca.

Možda vas zanima Ovo ćemo isprobati! 8 feng shui pravila koja trebaš slijediti za sretan i bogat dom Rubrika Life&style Life&style

Zašto slonovi donose sreću?

Slon je tisućama godina bio simbol sreće, mudrosti i odanosti. Njegova snaga i moć štite svakoga tko mu je blizu, jer slon pridaje veliku vrijednost ljubavi, obitelji i prijateljstvu. Kao simbol sreće, slon pomaže u prevladavanju ili izbjegavanju prepreka. Zbog svoje inteligencije osobito se zalaže za znanje i mudrost te je stoga idealan suputnik za sve učenike. Trebao bi biti postavljen prema prozoru s podignutom surlom kako bi prizvao sreću. Slon sa surlom prema dolje te usmjeren prema vratima sprječava ulazak zla i nesreće. Sastavljeni kao parada, slonovi čine snažan štit za kuću i obitelj!

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Zašto se figurica slona stavlja blizu vrata?

U mnogim kulturama, slon simbolizira sreću, moć, mudrost i plodnost. A budući da je feng shui precizan u pogledu postavljanja predmeta u dom, ukrašavanje je u drugom planu. Figurice slonova postavljene unutar ulaznih vrata, blizu ulaza u kuću, imaju dva značenja:

• Kip slona u predvorju okrenut od vrata donosi sreću u dom.

• Slon okrenut prema vratima štiti kuću. Čuva dom od svih vrsta negativne energije.

Premda su postavljeni s namjerom, figurice slonova također su lijep ukras. Možeš ih pronaći u raznim materijalima, premda je mesing najpopularniji.

Spavaća soba naša je oaza mira i opuštenosti: 7 savjeta za sklad i pravilan protok energije

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Što figurica slona može u drugim prostorijama?

Imaj na umu da ulaz u tvoj dom nije jedino mjesto za figuricu slona. Naime, figurice slonova mogu se postaviti u druge dijelove kuće, također za sreću.

U uredu. Ovdje se značenje slona prevodi kao mudrost i moć te je namijenjeno energiziranju radnog prostora. Postavi figuricu blizu vrata svog ureda ili stavi sliku na zid.

U dnevnoj sobi. Slonovi u obiteljskoj sobi ili prostoru za igru za djecu jačaju veze među članovima obitelji.

U spavaćoj sobi. Figurica slona u spavaćoj sobi naglašava ljubav i vjernost. To je amajlija za zdravlje i ispunjenje u feng hhuiju, svojom osjetljivošću usklađuje yin i yang energije muškaraca i žena te osigurava dobar san. U dječjoj sobi slon predstavlja znanje i donijet će akademski uspjeh.

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0