Life&style

Zašto treba u novčaniku nositi sliku djece - čak i ako nisu tvoja?

  • Sentimentalni razlozi prvo je što nam pada napamet, ali to nije pravi odgovor
  • Posebno ako u novčaniku nosiš sliku klinca koji ti nije niti sin, kći, nećak, kumče...
  • Izrezala si sliku iz nekog magazina? Zvuči ludo, ali kažu da je i to dobro rješenje

Ako ti sada više ništa nije jasno, vjeruj nam, nije bilo ni nama kad smo naletjeli na ovaj zanimljiv podatak proizašao iz istraživanja. Dakle svi znamo kako ponosni roditelji i danas (ne, nije taj običaj ostao negdje u prošlosti) vole uvijek uz sebe, u novčaniku, imati sliku svog mališana. Da ne spominjemo i ponosne bake, djetove, tetke, kume...

Možda vas zanima Ovo je iznenađenje - Hrvatice su otkrile koliko sudjeluju u kućanskim poslovima Rubrika Life&style Life&style

Nosiš li i ti u onom prozirnom pretincu sliku svoje klinceze ili klinca? Ne? E, pa mogla bi razmisliti da počneš... Izgleda da je to jako mudar potez. Posebno ako su dječica na njoj slatka i mala (ako ti je sin bradati student FER-a, neće imati isto djelovanje). Dakle, o čemu je riječ?

Slika će poslužiti izgubiš li novčanik. Što je, općenito govoreći, jedna od najgorih gnjavaža koje ti se mogu dogoditi. Blokiranje svih tih kartica koje su u njemu, vađenje novih dokumenata po raznim uredima i šalterima, a možda je bilo i neke love unutra? Jer sve to više, vrlo vjerojatno nećeš vidjeti. Osim... Pokazalo se da vjerojatnost da svoj novčanik dobiješ natrag jako raste ako je u njemu slika malog djeteta ili bebe. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Professor Richard Wiseman sa Sveučilišta Hertfordshire sa svijim je timom "izgubio" 240 novčanika po cijelom gradu Edinburghu pokušavajući otkriti zašto su ih pošteni nalaznici vratili (kad ih jesu vratili). U novčanicima su bile, kako u kojem, slike beba, psića, cijelih obitelji il starijeg para, a bilo je i novčanika bez slika. Rezultat: najviše su vraćali novčanike s bebama.

88% novčanika sa slikom bebe je vraćeno naspram samo 15% novčanika u kojem nije bilo nikakve slike. Nalaznici su vratili i 53% novčanika sa psićima i 48% novčanika u kojima je bila slika cijele obitelji. Stariji ljudi su i ovdje doživjeli diskriminaciju: njima je novčanik vraćen tek u 28% slučajeva. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0