Life&style

Zašto su dlačice na četkici za zube različitih boja? Ljudi to tek sad otkrivaju

  • Žena je postala viralna na TikToku nakon što je podijelila life hack o četkici za zube koji su je naučili roditelji prije mnogo godina. Nas očito nisu...
  • Po reakcijama na TikToku, (a i vlastitom iznenađenju), ispada da nemamo pojma zašto su dlačice na četkici u različitim bojama. P.S. Jesi li uopće primijetila da mnoge četkice imaju višebojne dlačice?
  • Posljedično, ne znamo pravilno nanijeti pastu za zube na četkicu. Cijeli život radimo krivo...

Jesi li se ikada zapitala zašto tvoja četkica za zube ima dlačice različitih boja? Nismo ni mi, ali razlog nas je upravo izbezumio. A otkrila ga nam je Jess - gdje drugdje nego na TikToku - aplikaciji koja, čini se, služi za otkrivanje najvećih svjetskih tajni i life hackova. Jess koja radi kao učiteljica u Ontariju u Kanadi, podijelila je otkriće na svom profilu @jmac8781.

Želiš postati influencerica na TikToku? Ovo je 7 najboljih savjeta kako napraviti sadržaj koji će oduševiti sve

U videu koji je, naravno, brzo postao viralan, Jess je objasnila da dlačice u različitim bojama pomažu u mjerenju količine paste za zube koju trebaš koristiti, prenosi Daily Star. Svojim je gledateljima pokazala ovaj, naoko jednostavni i sasvim obični dentalni pribor koji smo vidjeli tisuće puta, prije nego što je upitala: "Jeste li se ikada zapitali zašto vaša četkica za zube ima različite boje?

@jmac8781 stop wasting toothpaste#lifehack#todayyearsold#thingsyoudidntknow#didyouknow#toothbrushhack#hacks#lifelesson#over30#over40#over50#over60#over70 ♬ Taste It - Ikson

Čini se da postoji dobar razlog za to, o kojemu većina nas nije nikada razmišljala niti se pitala čemu te boje. "Postoji razlog za to", otkrila je Jess. "Najmanja boja - obično pri vrhu, treba vam pokazati koliko paste za zube zapravo trebate koristiti. Zapravo ne biste trebali stavljati pastu za zube duž cijele četkice."

via GIPHY

Jess tada ističe tamnoplavi dio svoje četkice za zube i kaže: "Trebali biste upotrijebiti otprilike količinu paste za zube veličine zrna graška, na tamnoplavom dijelu ovdje." Dječje četkice za zube također imaju sličnu značajku, rekla je, ali bi se boja mogla nalaziti u sredini, a ne na vrhu četkice.

Otkako je objavljen, video je prikupio više od 4800 lajkova i desetke komentara gledatelja koji su u poodmakloj životnoj dobi saznali ovu informaciju. Jesi li i ti jedna od nas?

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Ovo ne bi pogodio