Life&style

Zašto poznati i slavni piju 'vodu punog mjeseca' i kako je možeš sama napraviti kod kuće

  • Vjeruje se da je energija Mjeseca čista
  • Još od davnina postoji voda punog Mjeseca - ali kako je napraviti?
  • Voda punog Mjeseca poznata je po tome što pomaže u čišćenju duše, kao i zbog drugih zdravstvenih blagodati.

Prije nekoliko stoljeća, naši su preci plesali pod Mjesecom tijekom ceremonija bez obzira na vremenske uvjete. Što se događa kad napraviš vodu punog Mjeseca? Oni koji primaju Mjesečevu energiju drže snagu iscjeljujuće i transformativne energije. Kako bi uhvatila Mjesečevu energiju, preporučuje se ostaviti vodu u staklenki vani pod punim Mjesecom.

Obično pun Mjesec označava najviši gravitacijski „potez“ za koji se vjeruje da oslobađa najvišu razinu svoje energije. Slično kao što Mjesec utječe na plimu, također se vjeruje da utječe na našu emocionalnu i duhovnu dušu.

Naše tijelo je uglavnom sastavljeno od vode pa je zanimljiva teorija da Mjesec igra ulogu u našim emocionalnim stanjima. Mjesec nudi intimnu vezu kako bismo svi mogli postati ujedinjeni sa svemirom.

Danas mnogi poznati piju i koriste vodu punog Mjeseca, poput Victorije Beckham, koja je svojedobno na svom Instagram profilu uz razne wellness i detox savjete objavila i fotografiju ovog napitka. 

Zašto napraviti vodu punog Mjeseca?

Vjeruje se da je Mjesec ženstven, što nam pomaže da povežemo našu kreativnost, vrijeme, prosvjetljenje i još mnogo toga. Mjesec predstavlja unutarnji neprestani pomak u nama samima i trebale bismo koristiti njegovu energiju da se uvijek odražava na život. Također nas poziva iz sjene da tražimo svjetlo. Mjesec može učiniti više nego tek sjediti na nebu dok prstom pokazuješ u njega. Dok puni Mjesec djeluje kao ogledalo Sunca, mladi Mjesec predstavlja simbol kako tama ne traje vječno. Energija s Mjeseca usredotočuje se na naš podsvjesni um pružajući nam nove uvide.

Možda vas zanima Cindy Crawford otkriva trik s mineralnom vodom i mlijekom za mladoliku kožu - i doista je odličan Rubrika Beauty Beauty

Evo kako napraviti vodu punog Mjeseca:

1. Trebat će ti staklenka s poklopcem i filtrirana voda.

Napuni staklenku filtriranom vodom kad je pun Mjesec. Staklenka predstavlja naša tijela kao posudu za našu duhovnost. To također mjeri našu sposobnost za ljubav, prihvaćanje i istinu u našim životima.

2. Odaberi svoje bilje.

Okruži staklenku s biljem i dragim kamenjem – to pomaže Mjesečevoj energetskoj usredotočenosti na određeni aspekt vaših želja. Ako netko želi ljubav, onda se preporučuje položiti ruže oko staklenke. Ružmarin i safir pomažu u promicanju mudrosti, dok kamilica i angelit žele radost.

3. Postavi namjeru.

Zapitaj se što želiš od Mjesečeve energije da ti fokus bude jasniji tijekom postupka.

4. Zahvali se.

Drži posudu s vodom blizu srca i izrazi zahvalnost Mjesecu. Izražavanje blagoslova pomoći će promicanju Mjesečeve energije. Ovo će pomoći bilo kome da meditira o iscjeljivanju i oslobodi se svih prijestupa koji su se možda zadržali u njemu.

Neki ljudi mogu svoje staklenke zamotati u prozirnu foliju kako bi se poboljšala apsorpcija energije Mjeseca. Na taj način ćeš spriječiti da u staklenku ne prodre bilo što, poput buba ili prljavštine.

5. Imaj vjere.

Nakon toga spusti staklenku s vodom, prošeći i pusti Mjesec da radi svoje čarolije - doslovno.

Jednom kada dobiješ vodu punog Mjeseca, evo nekoliko načina kako je možeš koristiti:

1.Može se koristiti kao napitak.

Neki piju svoju mjesečevu vodu, osim ako ne vide da nešto u njoj pliva, što je najvjerojatnije uzrokovano biljem koje se koristi u procesu pravljenja. Pijenje vode punog Mjeseca pomaže pročišćavanju svih toksina u tijelu - kako bi se napunila naša energija.

Drugi način da poboljšaš postupak čišćenja je pomoću Mjesečeve vode za pripremu čaja. Uzmi ružmarin ili mentu i dodaj Mjesečevu vodu kako bi uživala u šalici vrućeg čaja. Poznato je da biljni čajevi nose zdravstvene koristi i ozdravljenje.

Ako se osjećaš bolesno ili si bolesna, preporučuje se prokuhati vodu punog Mjeseca u loncu.

Nakon što je zagriješ, stavi glavu iznad vode te krpu preko glave da toplina ne bi pobjegla. Dopusti Mjesečevoj vodi da ti otvori pore. To će ti pomoći da se riješiš bolesti dok se ponovno puniš.

2. Može se koristiti u kupki.

Topla kupka s gorkom soli je dobra za opuštanje naših mišića, ali pokušaj staviti i vodu punog Mjeseca. Energija soli pomaže čišćenju atmosfere tako da se svatko može usredotočiti na svoj dobar karakter.

3. Zalijevaj biljke Mjesečevom vodom.

Pokušaj dodati vode punog Mjeseca biljkama za dodatnu hidrataciju. Budući da biljke mijenjaju ugljični dioksid (CO2) u kisik (O), to znači da će biljka otpustiti čistu energiju za nas, da je udišemo iz udobnosti naših domova.

Možda vas zanima Zašto vatrogasci upozoravaju da nikada ne ostavljaš bočicu s vodom u automobilu Rubrika Life&style Life&style

4. Operi svoje kristale.

Ako skupljaš kristale, to bi moglo pomoći procesu čišćenja. Preporučuje se upotreba Mjesečeve vode za čišćenje kristala od svake onečišćene prljavštine. Prije nanošenja provjeri koji će kristali imati koristi od vode punog Mjeseca - tako da neće biti budućih šteta.

5. Stavi je u difuzor.

Ako nemate biljke za oslobađanje Mjesečeve energije, možeš si nabaviti difuzor eteričnog ulja. Pomoći će Mjesečevoj vodi da napuni nečiji dom, a istovremeno ćeš imati miris eteričnog ulja. Preporučuje se ulje čajevca ili eukaliptusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I had so many questions about how to use moon water so here’s some of my favourite ways! I’d love to hear how you use your moon water too 🙏🏻🌕💦⠀ .⠀ ➕I use most of my moon water to keep my indoor plants extra happy! They love some quartz-infused moon water 🙌🏻🌿⠀ .⠀ ➕I also use moon water to make cleansing sprays (such as those in my online store) or for cleansing rituals + cleansing baths 🛁 ⠀ .⠀ ➕ I love to add some herbs to my water to infuse under the moonlight to make some moon tea! My favourite is lemon balm 🌿⠀ .⠀ ➕ I also love to make gem essences under the moon - this is a bit more complex and needs its own post, let me know if you want to know more about gem essences!⠀ .⠀ What do you use moon water for? ✨⠀ - Kyra 🌿

A post shared by Herbal Moon Goddess ✨ (@herbal.moon.goddess) on

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0