Life&style

Zašto nam ovo nisu rekli prije života S NJIM

U (gotovo svakoj) vezi prije ili kasnije nastupi trenutak kad se počne pričati o zajedničkom životu, preseljenju u zajednički stan. Oprez – prije tog velikog koraka dobro je znati neke stvari…

Konačno ćeš spavati svaku večer s najdražim i imati ga stalno pored sebe – kako romantično! Ali, to je itekako težak test za vašu ljubav – i to vam sigurno nitko nije rekao - ni mama, niti tata, pa ni najbolja prijateljica koja već živi s dečkom. Stoga ćemo ti mi otkriti koji problemčići mogu nastati u vezi kad počnete zajedno živjeti. 

To neće pojačati romantiku i seks

Pomisao da se u zajedničkom stanu sve vrti oko romantike i seksa, nažalost je zabluda. Mislila si da će se oni dragocjeni trenuci koje ste do sad imali kad bi ti jednom tjedno prespavala kod njega i on kod tebe pretvoriti u svakodnevni užitak? Greška! Naravno, uvijek može biti seksa, no niti je tako napeto, a i događat će se kad oboje imate vremena i ne morate obavljati druge stvari. na primjer, ribati kupaonicu. 

Privatnost? Ne baš! 

Rijetko kada oboje imate vlastitu sobu. Zbog toga moraš ponekad pričekati da partner iziđe iz kuće kako bi obavila neke stvari. A to može živcirati… 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kompromisi, kompromisi

Počevši od namještaja, potom ukrasa pa sve do superjednostavnih odluka poput kupovine toaletnog papira – svaki čovjek je drugačiji i ima drugačije želje i navike. Zbog toga se u zajedničkom kućanstvu često (0-24) moraju sklapati kompromisi. 

Možda vas zanima 19 najprljavijih mjesta u tvom stanu Rubrika Life&style Life&style

Podjela zadaća 

Tko će iznositi smeće? Tko će prati, a tko vješati rublje? Takve (i milijun drugih) stvari prije nisu bili tema razgovora jer je svatko u svom kućanstvu bio samostalan. Naš savjet: radite sve zajedno, zabavnije je!  

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Računi

Da, to je jedna od stvari o kojima nitko rado ne priča. Do ovog trenutka se nikad nisu dijelili računi, osim možda na zajedničkoj večeri. Morate nanovo postaviti pravila. Hoćete li voditi bilješke i zapisivati svaki (i najmanji) trošak ili ćete biti opušteniji? Predlažemo da sve dijelite 50/50, jer svatko ima jednaka prava, ali i dužnosti (naravno, sve ovisi o trenutačnim mogućnostima). 

Možda vas zanima 11 savjeta kako s malo novca uljepšati dom Rubrika Life&style Life&style

Problem s prostorom 

Mladi parovi najčešće se usele u manji stan, pa je premalo mjesta za dvoje ljudi i sve njihove stvari. Prije preseljenja trebate dobro promisliti što ćete ponijeti, a što ne. Mnoge stvari imate i ti i on (npr. toster, stroj za pranje rublja, štednjak, pribor za jelo, glazbenu liniju…), pa one koje vam više ne trebaju možete prodati ili pokloniti. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0