Life&style

Zastani na 5 minuta i postavi si ovih 7 pitanja na završetku godine

  •  Posljednji dani godine idealni su za razmišljanje 
  • Naime, ništa ne možeš promijeniti ako ne znaš što trebaš promijeniti 
  • Stoga baci oko na ovih 7 pitanja koja će ti sigurno pomoći u opsežnijoj analizi 

Nova godina – novi počeci! Mnogi se odluče za raznorazne promjene upravo pred kraj kalendarske godine: „Od sljedeće godine više ne pušim! Smršavit ću barem pet kilograma! Idem u teretanu i bavit ću se sportom! Naći ću si novi posao! Prekinut ću vezu!“… Međutim, puno nas se doista drži novogodišnjih obećanja tek nekoliko dana – ili uopće niti ne započne s izvršenjem. 

S druge strane, postoji puno onih koji žele nešto promijeniti, osjećaju da nešto nije u redu i nisu zadovoljni svojim životima, a ne znaju točno zašto. Pošto je nova godina pred vratima, krajnje je vrijeme za „malu samoanalizu“. U tome će ti pomoći ovih 7 pitanja…

1. Koji cilj sam postigla?

Započni s pozitivnim te razmisli koje si zadane ciljeve ispunila u ovoj godini. Novi posao, novi hobi, preuređenje stana…? Sve stvari koje si uspješno obavila – motiviraju! 

via GIPHY

2. Koji cilj nisam ispunila i zašto? 

Odgovor „Bila sam u prevelikom stresu te nisam imala vremena“ ne vrijedi. Naime, ako se nešto doista želi – onda će se naći vremena za to. Dakle, mora postojati neki drugi razlog – pronađi koji. 

3. Što me je usrećilo?

Koncentrirati se na pozitivne stvari pomaže pronaći pozitivan stav. Ako ćeš zahvalno gledati na protekle mjesece, to će ti pomoći da dobro započneš novu godinu. 

Možda vas zanima Evo što tvoj stil uređenja božićnog drvca otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style

4. Što mi nije uspjelo? 

Neovisno radi li se o dobrim namjerama ili ne: svaka jednom dođe do trenutka kad joj nešto ne uspije onako kako si je zamislila i željela. Što je to bilo ove godine? Znaš li što si mogla drugačije i bolje napraviti? 

via GIPHY

5. Za čim žalim? 

Uči se na pogreškama. Koliko god ti se ta izreka čini banalnom, toliko se puno istine krije u njoj. Razmisli koje pogreške ne smiješ više napraviti u novoj godini. 

6. Što sam naučila? 

Posljednjih mjeseci si sigurno nešto naučila – naime, čovjek nikada ne prestaje učiti, sakupljati iskustva i znanja. 

Možda vas zanima Ovih 5 horoskopskih znakova ima najljepšu osobnost i ljudi ih s lakoćom zavole Rubrika Life&style Life&style

7. Što trebam poboljšati u svom životu? 

Pogled na novu godinu često je vrlo euforičan i pozitivan. Nada da će se od 1. siječnja sve poboljšati duboko je ukorijenjena u nama. Međutim, što se može doista poboljšati? Tvoj posao? Tvoja veza? Tvoje zdravlje? Razmisli što želiš te kako ćeš ostvariti taj cilj. 

via GIPHY

Photo: freestocks.org/Unsplash

Komentari 0