- Ova tavica s njokima, šunkom i parmezanom idealno je jelo kad trebaš spremiti nešto brzo, a jako fino
- Osim što je izvrsnog okusa, ovo će te jelo dugo držati sitom
- Ukratko: brzo, jednostavno, preukusno!
Vrlo često tražimo recepte za jela, koja možemo spraviti za ručak, a da imaju malo sastojaka te se jednostavno i brzo spravljaju. Naravno, veliki plus bio bi kad bi to jelo voljela i djeca... Ovaj recept ima sve nabrojano: tavica s njokima, šunkom i parmezanom spravlja se za tren, a predivnog je okusa. Želiš li se iskazati, možeš sama zamijesiti domaće njoke od krumpirovog tijesta, ali onda povlačino sve ono što smo rekli o brzini kojom ovo jelo možeš pripremiti. Naša su preporuka gotovi njoki. Bilo da kupiš svježe ili smrznute, bit će kuhani za samo nekoliko minuta.
Sastojci za 2 osobe
• 400 grama svježih ili smrznutih njoka
• 4 ploške dimljene šunke
• šaka naribanog parmezana
• šaka svježeg mladog špinata
• maslinovo ulje za prženje
Priprema
1. Stavi njoke u posoljenu kipuću vodu i kuhaj nekoliko minuta (koliko je naznačeno na pakiranju) pa ocijedi.
2. Njoke i šunku narezanu na trakice u tavu s malo maslinovog ulja pa prži oboje dok ne postane hrskavo.
2. Operi špinat i dodaj ga na samom kraju kako se ne bi previše skupio.
3. Parmezan naribaj po jelu te posluži u tavi. Ako ti je draže, parmezan možeš i narezati na listiće, kao na slici.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.