- Kiseli kupus je omiljeni sastojak naše domaće kuhinje
- Pripremamo ga tradicionalno, ali volimo i nove interpretacije recepata s kiselim kupusom
- Donosimo ti stoga recept za sočnu tavicu s kiselim kupusom i mljevenim mesom
Ovo je jelo doista fenomenalno: tavica puna mljevenog mesa i kiselog kupusa, a uz to još i osvježavajuća salata od matovilca. I još povrh toga jedna dobra vijest: za spravljanje ti je potrebno tek 30 minuta!
Sastojci:
• 1 glavica luka
• 250 g kiselog kupusa
• 1 jabuka
• 3 žlice maslinova ulja
• 150 g mljevenog mesa
• ¼ žličice kima (mljevenog)
• 120 ml soka od jabuke
• 100 g slatkog vrhnja
• 50 g matovilca
• 2 žlice bijelog vinskog octa
• sol, svježe mljeveni papar
• 4 oraha
Priprema
1. Oguli te nasjeckaj luk. Temeljito istisni kiseli kupus. Operi jabuke, raščetvori, očisti te nareži na ploške. U tavi ugrij 1 žlicu ulja, poprži ploške jabuka pa ih izvadi iz tave.
2. Poprži u tavi mljeveno meso. Dodaj luk pa ga prži do zlatnožute boje. Zatim dodaj kiseli kupus i kim te ulij 100 ml soka od jabuke i vrhnje. Poklopi te ostavi da se pirja oko 10 minuta.
3. Očisti matovilac, operi te protresi da se posuši. Pomiješaj preostalo ulje i ocat, začini solju, paprom i preostalim sokom od jabuka. Grubo nareži orahe.
4. Kiseli kupus začini solju i paprom te dodaj ploške jabuka. Pomiješaj salatu, umak za salatu i orahe te posluži uz kiseli kupus.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.