Life&style

Tavica s mljevenim mesom i kiselim kupusom - sjajan brzi ručak "za preko tjedna"

  • Kiseli kupus je omiljeni sastojak naše domaće kuhinje
  • Pripremamo ga tradicionalno, ali volimo i nove interpretacije recepata s kiselim kupusom 
  • Donosimo ti stoga recept za sočnu tavicu s kiselim kupusom i mljevenim mesom 

Ovo je jelo doista fenomenalno: tavica puna mljevenog mesa i kiselog kupusa, a uz to još i osvježavajuća salata od matovilca. I još povrh toga jedna dobra vijest: za spravljanje ti je potrebno tek 30 minuta! 

Možda vas zanima Isprobaj ukusnu juhu od kiselog kupusa - imamo brzi recept za ovo zdravlje u tanjuru Rubrika Life&style Life&style

Sastojci: 

• 1 glavica luka 

• 250 g kiselog kupusa

• 1 jabuka 

• 3 žlice maslinova ulja 

• 150 g mljevenog mesa 

• ¼ žličice kima (mljevenog) 

• 120 ml soka od jabuke 

• 100 g slatkog vrhnja 

• 50 g matovilca

• 2 žlice bijelog vinskog octa

• sol, svježe mljeveni papar

• 4 oraha

 | Autor: Pinterest Pinterest

Priprema 

1. Oguli te nasjeckaj luk. Temeljito istisni kiseli kupus. Operi jabuke, raščetvori, očisti te nareži na ploške. U tavi ugrij 1 žlicu ulja, poprži ploške jabuka pa ih izvadi iz tave. 

2. Poprži u tavi mljeveno meso. Dodaj luk pa ga prži do zlatnožute boje. Zatim dodaj kiseli kupus i kim te ulij 100 ml soka od jabuke i vrhnje. Poklopi te ostavi da se pirja oko 10 minuta. 

3. Očisti matovilac, operi te protresi da se posuši. Pomiješaj preostalo ulje i ocat, začini solju, paprom i preostalim sokom od jabuka. Grubo nareži orahe. 

4. Kiseli kupus začini solju i paprom te dodaj ploške jabuka. Pomiješaj salatu, umak za salatu i orahe te posluži uz kiseli kupus. 

Photo: Instagram@kloster_cafe_hohenbusch

Komentari 0