Life&style

Zara Home pronašla je inspiraciju za svoju Picasso liniju u novoj pariškoj izložbi

  • Picassovova umjetnička djela koštaju višemilijunske iznose, i to ne u kunama, no ova kolekcija nam ih približava!
  • Djelić njegova stvaralaštva donosi Zara Home Picasso linijom predmeta za dom: vaze, stolnjaci, vrčevi, zdjele, jastuci... inspirirani su njegovim životom u vili u brdima iznad Cannesa
  • Pariška izložba posvećena njegovoj kćeri Mayi Ruiz-Picasso bila je povod za ovu suradnju

U Musée Picasso u Parizu otvorena je 16 travnja nova izložba pod nazivom „Maya Ruiz-Picasso, kći Pabla“. Izložba istražuje djela i pjesme Pabla Picassa u vezi s njegovom kćeri Mayom, kao i odnos između njih dvoje te njihovo zajedničko provedeno vrijeme u vili La Californie na jugu Francuske.

Pablo Piccasso | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Naime, upravo je Villa La Californie, smještana u skrovitim brdima Cannesa, bilo jedno od omiljenih Picassovih mjesta, a tamo je provodio svoja ljeta od 1940-ih. Godine 1955. odlučio je kupiti vilu te se preselio tamo s Jaqueline Roque.

Zara Home i Piccaso 

Dio Picassova stvaralaštva inspirirano je upravo ovom vilom, a glavna muza bila mu je njegova kći Maya. Neka od Picassovih djela našla su se i u ovoj kolekciji, a primarno ona kojima je Maya bila inspiracija. Premda možda nećeš moći osobno vidjeti ovu kolekciju prije nego što završi u prosincu. 2023. godine, sada možeš (na neki način) ponijeti kući mali djelić posebnih trenutaka prikazanih unutar izložbe.

Zara Home linija Piccasso | Autor:

To je zato što je Zara Home lansirala Picassovu kolekciju inspiriranu izložbom i umjetnikovim danima s obitelji u Cannesu, s izborom tekstila, posuđa i još mnogo toga.

Zara Home linija Piccasso | Autor:

S lijeva nadesno: torba (229,00 kn); keramički vrč (469,00 kn); jastučnica (99,00 kn)

Međutim, s tako jedinstvenom inspiracijom, ova linija možda neće biti ono što očekuješ od legendarnog slikara i kipara. Da, njegovi kubistički i nadrealistički stilovi pojavljuju se u svim dijelovima. Ali, poezija iz njegova djela služi i kao motiv na salvetama, tanjurima i ostalom. Dakle, zajedno s otiscima njegovih slika, pronaći ćeš frazu „Il neige au Soleil“ („Na suncu pada snijeg“) otisnutu na tekstilu, među ostalim riječima plodnog umjetnika.

Zaljubili smo se u novu H&M Home kolekciju koja priziva ljeto i more

Zara Home linija Piccasso | Autor:

Naravno, postoji još jedan aspekt ovog izdanja koji će se svidjeti ne samo obožavateljima Picassa, nego i frankofilima. Komadi predvidljivo, ali i ugodno, ostavljaju dojam da su došli direktno iz francuskog seoskog doma. Plave, crvene i žute nijanse naglašavaju neutralne nijanse koje čine većinu kolekcije, a nasumično nacrtane linije i točkice prošarane su umjetničkim djelima i riječima legende.

Zara Home linija Piccasso | Autor:

Cijela je kolekcija toliko prirodna i „opuštena“ kao da šalje poruku da je ne treba posebno paziti i čuvati, nego stalno koristiti, kao da je spremna za intenzivno korištenje na suncu. Naime, korištenje će samo poboljšati rustikalnu ljepotu predmeta iz ove kolekcije.

Zara Home linija Piccasso | Autor:

S lijeva nadesno: boca (69,00 kn); reprodukcija Piccassove slike (269,00-469,00 kn, ovisno o veličini); keramička vaza (469,00 kn)

H&M Home kolekcija Indije Mahdavi Možda vas zanima Iza šarene H&M Home kolekcije stoji dizajnerica svjetskog glasa. Kako ljeto zamišlja India Mahdavi? Rubrika Life&style Life&style

U novoj Zara Home kolekciji pronaći ćeš dekoracije za dom poput zavjesa, jastuka i vaza. U u kolekciji se nalaze i kuhinjski predmeti poput oslikanih tanjura, vrčeva i boca, a uz to dolaze i razne ukrasne stvari poput pamučnih torba, marama, bilježnica i, naravno, slika. 

Zara Home linija Piccasso | Autor:

 

Photo: Zara Home

Komentari 0