- Ok, morat ćeš (ipak) upaliti pećnicu, ali samo nakratko! A što se tiče "komplikacija" s tijestom - nema ih!
- Naime, u ovom se kolaču koristi jednostavno tijesto, nema valjanja, oblikovanja, samo ga izliješ
- A kao što štrudli od jabuka volimo dodati kuglicu sladoleda od vanilije, tako će ona prijati i uz ove zapečene breskve...
Ovaj je recept nevjerojatno ukusan i savršen je. Međutim, ako imaš posebne prehrambene potrebe, potpuno je prilagodljiv. Bez glutena? Zamijeni brašno za svoju omiljenu alternativu. Bez mlijeka? Mlijeko od zobi ovdje se lijepo uklapa. Paziš na unos šećera? Iskušaj neki prirodni zaslađivač. Ovaj raskošan i fleksibilan kolač od breskve zadovoljit će sve tvoje potrebe za finom slatkom hranom, štedeći ti pritom dragocjeno vrijeme u kuhinji. Samo nemoj zaboraviti na sladoled od vanilije - savršen su spoj! Ne boj se eksperimentirati i prilagoditi ovaj recept svom ukusu.
Sastojci
1. Priprema breskve:
5 svježih breskvi, oguljenih i narezanih (oko 4 šalice) * može i smrznute breskve u jednakim količinama
3/4 šalice granuliranog šećera
2. Za tijesto:
1 šalica univerzalnog brašna
1 šalica granuliranog šećera
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
3/4 šalice mlijeka
3. Dodatni sastojci:
6 žlica maslaca
Mljeveni cimet po želji
Sladoled od vanilije (neobavezno)
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180°C.
2. U duboku tavu stavi 4 šalice narezanih breskvi. Ako ne možeš pronaći svježe breskve. Dodaj 3/4 šalice šećera i kuhaj na srednje jakoj vatri dok breskve ne omekšaju i nabubre. Makni sa vatre.
3. Stavi maslac na dno posude za pečenje. Stavi u pećnicu da se ne otopi. Izvadi iz pećnice. Ljuljaj dok maslac ravnomjerno ne premaže dno.
4. Počni izrađivati tijesto. U zdjelu stavi 1 šalicu univerzalnog brašna, 1 šalicu granuliranog šećera, 2 žličice praška za pecivo i 1/4 žličice soli. Nježno kombiniraj s 3/4 šalice mlijeka dok ne postane glatko. Izlij tijesto preko otopljenog maslaca unutar posude za pečenje. Ne miješaj.
5. Dodaj tijestu breskve, bez miješanja. Po vrhu pospi cimetom i smeđim šećerom.
6. Peci u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
7. Posluži toplo uz sladoled od vanilije i uživaj!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.