Life&style
Neugodan razgovor

Zanimljivo! Psihoterapeutkinja otkriva kako okončati neugodan razgovor bez da ispadneš nepristojna

  • Koliko puta si se našla usred razgovora koji ne želiš voditi, ali ti ga je ipak neugodno prekinuti?
  • Umjesto izgovora sada možeš koristiti trik koji je u svom TikToku otkrila terapeutkinja Karissa
  • Prema njezinom savjetu razgovor možeš završiti tako što određenim potezima bez da bilo što kažeš natjeraš drugu osobu da ona jednostavno prekine razgovor i ode

Ponekad se možemo naći usred neugodnog razgovora, a još neugodnije nam tada može biti naprosto ga prekinuti. Ipak, kako bismo sačuvali svoje živce i dostojanstvo, možemo se poslužiti jednim trikom kojeg je otkrila terapeutkinja za mentalno zdravlje u TikTok videu. Karissa Wampler je objasnila kako se na jednostavan način možeš izvući iz nezgodne situacije, a da ne ispadneš bezobrazna i ostaviš loš dojam. 

Možda vas zanima Ako ti i tvoj dragi možete razgovarati o ovim temama, onda ste jako bliski Rubrika Love&Sex Love&Sex

‘’Sljedeći put kada zapneš u razgovoru koji ne želiš voditi, evo što bi trebala napraviti. Umjesto da izmišljaš prozirne izgovore ili jednostavno napustiš razgovor možeš se poslužiti psihologijom i tako potaknuti drugu stranu da ona završi razgovor’’, objasnila je Karissa na početku videa. 

Otkrile ste nam čiji dodir najviše volite, odgovori su nas raznježili

Sve što trebaš napraviti je u trenutku dok govoriš svoj pogled fokusirati najprije na lijevo oko, zatim čelo i naposljetku na desno oko osobe kojoj se obraćaš. 

‘’Dok je gledaš u čelo, drugoj osobi će podsvjesno postati strašno neugodno što će je navesti na to da jednostavno izađe iz razgovora. I vi ne morate ništa reći’’, dodala je Karissa. 

@k.wamp

If you want all 10 days, the video is up on my youtube 🤗🤯 ##psychology ##advice ##fyp ##socialanxiety

♬ Therefore I Am - Billie Eilish

TikTok video zaradio je više od 70 tisuća lajkova, a mnogi su pozdravili ovaj poseban način izvlačenja iz neugodne situacije. 

‘’To je tako mudro’’, ‘’Ovo moram probati’’, ‘’Zanima me hoće li ovo vrijediti ako primijenim na svojim roditeljima dok mi drže lekcije’’, ‘’Primijenit ću ovaj trik na poslu…’’, neki su od komentara. 

Hoćeš li i ti isprobati ovaj trik?

Photo: Shutterstock

Komentari 0