Life&style

Zakorači u najveću kuću koja se ikada pojavila na tržištu - a cijena joj je 350 milijuna dolara

  • Kuća od 105 tisuća četvornih metara prepuna je sadržaja
  • To je najveći i najskuplji američki dom na popisu, ako ne i na svijetu
  • Prodaje se za rekordnih 350 milijuna dolara (220.129.980,00 kuna) 

Kuća je opremljena namještajem po mjeri vrijednom 3 milijuna dolara koji je u potpunosti moguće kupiti s kućom.

Na nevjerojatnih 105.000 četvornih metara, kuća dizajnirana od strane Paula McCleana, prostire se na šest hektara površine Bel Aira i ima impresivan sadržaj: 42 kupaonice i 21 spavaću sobu. U njemu se nalaze gotovo svi sadržaji, uključujući sobu za evente, salon, kino dvoranu, spa centar, kuglanu, klub, fitnes centar, masivnu krovnu terasu, glavni bazen, prostoriju za cigare, vanjsku sobu za projekcije, galeriju automobila, posebnu sobu za kušanje tekile, vinsku sobu i sobu za šampanjac.

 | Autor: Vesta Vesta

Nije iznenađujuće što je projekt dizajna bio jedinstven, a svaki je kat imao svoju nišu i određenu namjeru dizajna. Od početka su mnoge konkurentske potrebe konačno postale snaga konačnog dizajna. Dizajn je trebao biti elegantan, ali intiman i dizajnerski napredan, ali minimalan. Trebalo je stvoriti dom koji bi mogao ugostiti tisuću ljudi na zabavi u noćnom klubu, bazenima, kasinu ili intimnom viskiju i cigarama. Tu je došla tvrtka za dizajn interijera „Vesta“, koja je mogla izraditi namještaj po mjeri koji odgovara prostoru.

Možda vas zanima Baci pogled na raskošnu kuću Piercea Brosnana u Malibuu! Prodaje se za 100 milijuna dolara Rubrika Life&style Life&style

„Kuća je izgrađena na ljestvici na kojoj vrlo malo dizajnera ima priliku raditi“, rekao je Julian Buckner, izvršni direktor „Veste“. 

„Kuća ima sve, zbog čega je okupljanje toliko jedinstvenih prostora zajedno moglo ispričati jednu dosljednu priču i postići dosljedan tok.“

Tvrtka je donijela ravnotežu i gustoću namještaja, koji pokreću veći dio vizualnih razgovora, od dnevne sobe od 2000 četvornih metara s monolitnim kamenim stolićima od 300 kilograma, do ulaza sa stropovima visokima 9 metara, bez ičega osim skulptura i cvijeća. Početna vizija bila je natopljena talijanskim modernizmom. Premda je velik dio tog izgleda prepun novih trendova, postojano se kretalo od talijanskog glama prema više kuriranom i nijansiranom modernizmu.

 | Autor: Vesta Vesta

Ključni komadi uključuju sofu Vincenza u sobi za cigare s niskim profilom, čistim linijama i prenapunjenim jastucima koji stvaraju vrhunski opušteni salon. Blagovaonska stolica Estelle, koja je za ovaj projekt transformirana u duboke tonove, prizemljila je sobu - za razliku od visokih stropova. Zakrivljeni oblik naslona također pomaže ublažiti krutost službenog prostora za blagovanje. Nevjerojatno, konačni dizajn dovršen je u samo dva mjeseca.

 | Autor: Vesta Vesta

„Komadi stvoreni za ovu kući luksuzni su i moderni sa suvremenim elementima, bojama i mekim dodirima kako bi se prostor osjećao kao kod kuće“, rekao je Buckner. „Namještaj stvara vinjete koje pomažu omekšati kultni spomenik i stvoriti ugodan, topao i privlačan dom.“

 | Autor: Vesta Vesta
Premda je kuća trenutačno na tržištu te se prodaje jednom sretnom kupcu, „Vesta“ je na svojoj web stranici omogućila da se čitav dom može kupiti - sobu po sobu.

Možda vas zanima Pogledaj mega vilu koju Rocky prodaje za 810 milijuna kuna, a baci oko i na njegov novi 'skromniji' dom Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Vesta

Komentari 0