Life&style
Zakon braće

Zakon braće: Gdje su danas Michael Scofield i Lincoln Burrows, miljenici ženskog dijela publike

  • Malo je koja serija u prvom desetljeću 21. stoljeća u tako kratkom roku prikovala gledateljice za male ekrane kao što je to učinio "Zakon braće"
  • Uz napetu radnju, njezina magična privlačnost krila se u naočitom izgledu dvojice glavnih glumaca koji su utemeljili braću Michaela i Lincolna
  • Serija je u zvijezde vinula Wentwortha Millera i Dominica Purcella, a kako danas izgledaju ovi poznati televizijski bjegunci otkrij u nastavku

U rujnu 2006. godine mnoge je dame u Hrvatskoj za male ekrane prikovala kriminalistička serija "Zakon braće". Premda se ista odlikuje zanimljivom radnjom, ono što je u prvom redu privuklo pažnju većeg dijela gledateljica je naočit izgled dvaju glavnih glumaca. Vodeća uloga Michaela Scofielda povjerena je američkom glumcu Wentworthu Milleru, nesuđenom profesoru engleske književnosti koji je u Los Angeles stigao sa željom da ostvari dječački san i postane holivudska zvijezda.

Zakon braće | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Zakon braće

Prve godine njegove karijere obilježili su gostujući nastupi u televizijskim uspješnicama poput "Hitne službe", "Cura u trendu" i "Buffy, ubojice vampira", no svjetsku slavu mu je osigurala upravo uloga građevinskog inženjera koji je osmislio pakleni plan bijega iz zatvora s ciljem spašavanja vlastitog brata od smrtne kazne.

Junaci Hitne službe nekad i sad: tko je još komad, a tko...

Zakon braće | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Wentworth Miller

Teorija velikog praska Možda vas zanima Obožavali smo ovu seriju od prve do zadnje epizode, a gdje su danas glumci iz "Teorije velikog praska"? Rubrika Stars Stars

Istoj se vratio i 2017. godine kada je, na opće oduševljenje obožavateljica, izašla peta sezona "Zakona braće". Ipak, Wentworth je najavio kako, ako ikada dođe do realizacije, ne namjerava sudjelovati u snimanju šeste sezone serije koja ga je vinula u zvijezde. Razlog tome krije se u njihovoj odluci da kao pripadnih LGTB zajednice više ne namjerava glumiti likove heteroseksualne orijentacije.

Zakon braće | Autor: Wentworth Miller

Premda su se mnoge dame sanjale o tome da osvoje njegovo srce, glumac je još 2013. godine priznao kako je homoseksualac, no o svom privatnom životu i ljubavnom statusu nije želio govoriti. Ipak, nakon godina šutnje je priznao kako se borio s depresijom, a ona je uvelike bila potpomognuta imageom koji je o njemu kreiran u medijima, prema kojem je percipiran kao pravi magnet za žene.

"S 30 godina sve sam priznao obitelji i prijateljima, no profesionalno sam i dalje živio veliku laž. Sve je postalo lakše kada sam otkrio istinu", svojedobno je kazao. Danas je, tvrdi, sretniji nego ikada. Početkom lipnja proslavio je 49. rođendan, a pogled na njegove novije fotografije svjedoči da su godine za njega samo broj.

Nekad su o njima maštale tinejdžerice, a evo gdje su danas braća Scott iz 'One Tree Hilla'

Zakon braće | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Dominic Purcell i Wentworth Miller

Uloga "problematičnog brata" Lincolna Burrowsa povjerena je australskom glumcu Dominicu Purcellu. Ljubiteljima serija o superherojima poznat je i po nastupima u seriji "The Flash" te "Legendama sutrašnjice". Upravo je na snimanju prve od njih susreo svog televizijskog brata Michaela te se među njima rodila ideja kako bi nakon deset godina bilo sjajno reprizirati uloge odbjeglih zatvorenika.

No, ova odluka je za njega umalo bila i fatalna. Naime, na setu je doživio nezgodu kada je na njega pala željezna šipka. Srećom, veća tragedija je izbjegnuta, no glumac je pretrpio dupli prijelom nosa.

Felicity Možda vas zanima Sjećaš li se Felicity? Obožavali smo ovu seriju, a evo gdje su glavni protagonisti 20 godina kasnije Rubrika Life&style Life&style

Zakon braće | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Dominic Purcell

Ipak, obožavateljice će reći kako to nimalo nije naštetilo njegovom izgledu te da i u šestom desetljeću izgleda fantastično. To može zahvaliti kontinuiranom vježbanju, ali i 18 godina mlađoj djevojci. Nakon kraha braka u kojem je dobio četvero djece, sreću je ponašao u kolegici glumici AnnaLynne McCord. Osim glumom, ovaj 51-godišnjak se u posljednje vrijeme otisnu i u poduzetničke vode te je predstavio vlastitu liniju votke.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0