Life&style

Zagrebačka Gavella ponovno radi: tri nove predstave koje treba pogledati ove jeseni

Zagrebačka Gavella ponovno radi, a to će posebno razveseliti sve one koji večernje sate vole provoditi gledajući u „daske koje život znače“. Ako si i ti jedna od takvih, onda smo sigurni da si već zavirila na web stranicu kazališta i provjerila koje predstave se nude, ali ako ti je ipak promaklo, ne brini – mi smo tu da ti pomognemo. Izdvojili smo tri premijerna naslova koja su već sad izazvala zanimanje kod publike, pa ako ti se neki od njih sviđa, trk po kartu.

Moderni oblici patnje, Dina Vukelić

U koprodukciji GDK "Gavella" i Ludens teatara, ova predstava pod redateljskom palicom Darija Harjačeka govori o nezdravoj simbiozi majke, nekad čuvene, a danas zaboravljene voditeljice Irme Valić i njezinog sina, neostvarenog 30-godišnjeg intelektualca Ognjena. Ova drama fokusirana je na psihologiju glavnih protagonista i njihovu nesvakidašnju svakodnevicu koja se bazira na tjeskobi i patnji. Premijera predstave je u petak, 03. studenog 2023., a u glavnim ulogama igraju Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović.

 | Autor: Foto: Gavella

Moji tužni monstrumi, Mate Matišić

Redatelj Vito Taufer adaptira dramski tekst Mate Matišića i nadovezuje se na predstavu „Ljudi od voska“ ehom, postupkom i određenim likovima. U središtu radnje nalazi se Mate, dramski pisac i glazbenik koji dokumentira svoju intimu. Predstava obiluje drskim humorom koji govori o društvenim kontekstima, kolektivnoj boli i nepravdi kroz drugačiju i nadasve zanimljivu estetiku provokacije. Glumačku postavu čine Živko Anočić, Antonija Stanišić Šperanda, Filip Šovagović, Jelena Miholjević, Sven Šestak, Franjo Dijak i Ivica Pucar, a premijera predstave je u srijedu, 15. studenog 2023.

Što na podu spavaš, Darko Cvijetić

Gradsko dramsko kazalište "Gavella", Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Narodno pozorište Sarajevo i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS donose višestruko nagrađivanu predstavu redatelja Kokana Mladenovića. Predstava progovara o temi odlaska vojnika JNA iz kasarni u devedesetima i to čini na drugačiji način - ne zauzimajući stranu, a pritom progovarajući o užasu rata. Cvijetić u ovoj predstavi nadilazi nacionalne poglede te progovara o ljudskoj iskrenosti i humanosti. Premijera predstave je u ponedjeljak, 20. studenog 2023. s glumačkom postavom koju čine Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

 | Autor: Foto: Gavella

Photo: Gavella press

Komentari 0