Life&style

Za vrijeme mjesečnice ni u kom slučaju ne smiješ jesti ovo voće

Postoji bezbroj savjeta što smiješ raditi za vrijeme menstruacije, a što ne. Evo još jedan: izbjegni u hrani enzim bromelain – koji pospješuje cirkulaciju

Poznato nam je da svojom prehranom možemo utjecati na to kako će se „ponašati“ naša menstruacija. Općenito vrijedi da se za vrijeme mjesečnice trebamo hraniti zdravo – a baš nam se tada najviše jede čokolada ili pizza. Usprkos tome moramo izbjegavati ananas. Naime, to voće sadrži enzim bromelain. Ta je tvar poznata, između ostaloga, da daje spermi slatkasti okus. 

Možda vas zanima Jesi li znala da ovaj prezdravi čaj pojačava menstrualne tegobe? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ananas pojačava menstruaciju 

Kod žena dolazi do povećane proizvodnje bijelih i crvenih krvnih tjelešca, a to može uzrokovati snažnije menstrualno krvarenje. Osim toga, može uzrokovati ljuštenje sluznice maternice. U ekstremnim slučajevima to može kod trudnica izazvati pobačaj. Zbog toga se savjetuje odmah nakon početka trudnoće izbaciti ananas iz prehrane. 
Dakle, za vrijeme menstruacije treba vrlo oprezno konzumirati ananas – inače je odličan izvor vitamina C i drugih važnih minerala. Dobra alternativa su razne bobice bogate balastnim tvarima – jačaju imunitet. 
Dakle: jedna pizza hawaii (s ananasom) za vrijeme mjesečnice ne bi trebala imati kobne posljedice. Ali definitivno bi trebala izbjegavati Pina Coladu.  

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Što dob u kojoj si dobila menstruaciju otkriva o tvom zdravlju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0