Life&style

Za savršen ten: Donosimo ti najbolje primere za suhu, ali i masnu kožu

  • Ne postoji jedan savršen proizvod koji će riješit sve probleme na koži
  • Naš tip kože nije uvijek u jednakoj mjeri mastan, suh, mješovit, normalan...
  • Ana Ude ti donosi savjete kako pripremiti suho i masno lice za šminku

Prije nego li se upustimo u detaljno nabrajanje najboljih vrsta primera i ostalih proizvoda za lice, idemo razjasniti nekoliko činjenica. Koža nije papir ili plastika, ona je nešto živo, nešto što varira iz dana u dan, g------odine u godinu i prema tome, ne postoji jedan savršeni odgovor niti jedan savršeni proizvod koji će riješiti sve njene eventualne poteškoće. Samim time, recept za najbolju kombinaciju proizvoda koje ćeš nanositi na svoje lice može se jako razlikovati s obzirom na tvoje raspoloženje, trenutne želje, godišnje doba, outfit koje nosiš ili način na koji želiš da te ljudi dožive.

Možda vas zanima 5 idealnih ruževa za zimu uz koje nećeš proći nezamijećeno Rubrika Life&style Life&style

Šminka i treba biti raznolika i kreativna i isto kao što svaki dan biraš boju majice koju ćeš odjenuti, nijansu rumenila koju ćeš nanijeti, možeš birati kakvu podlogu taj dan želiš ili smatraš da trebaš za svoje lice. Također, tvoj "tip" kože isto tako nije uvijek u jednakoj mjeri mastan, suh, mješovit, normalan, osjetljiv i tako dalje. Postoji spektar onoga kako se tvoja koža ponaša i ti samo trebaš ustanoviti gdje se na tom spektru trenutno nalazite.

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Ograničit ćemo sena dvije "problematike" ili nazovimo ih tako dva "tipa"  kože s kojima se ja u svojoj praksi kao makeup artist najčešće susrećem, a to su suha i masna koža. Imaj samo na umu da nas ima izuzetno velik broj koji smo i jedno i drugo i zovemo se mješoviti. Ako si i ti mješoviti tip, trebaš znati kako postupati i prema jednom i prema drugom tipu, a ja u šali kažem da imamo dva lica koja treba znati našminkati.

SUHA KOŽA

Suha koža je suha jer joj nedostaje vode. Prva stvar koju trebamo svi napraviti prije nego li nastavimo jest popiti malo vode.  E, sad idemo dalje. Ako svoju suhu kožu dobro njegujemo, onda smo spremni za nanošenje primera. Ako pak ne znate koji su proizvodi najbolji za samu njegu vaše kože, evo par brzinskih ideja - Kiehl's avokado maska za lice i njihova Ultra Facial krema za lice, Skeyndor Hyaluronic booster i po potrebi neka od njihovih ampula Uniqcure ovisno o trenutnoj želji i potrebi, ja najviše volim njihove Lifting i Piling ampule kao i Vichy Aqualia Thermal, Lush Gorgeous koju je nekad obožavala princeza Diana ili La Roche Posay Nutritic Intense Riche.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno: Kiehl's avokado maska za lice, 303,52 kn; La Roche-Posay Nutritic Intense Riche, 174,69 kn; Vichy Aqualia Thermal, 158,10 kn

Kad si spremna za šminkanje, možemo krenuti od primera koji će dodatno popraviti teksturu kože, dodati joj potrebnog sjaja, držati makeup duže na mjestu i štiti lice od štetnih utjecaja iz okoline. Neki od mojih omiljenih primera za suhu kožu su: Laura Mercier Hydrating Foundation primer, Urban Decay Quick Fix i B6 i Rebound primeri u spreju, Elizabeth Arden Visible Difference Replenishing Hydra Gel Complex (zapravo je krema, ali super radi kao primer), Kiehl's Glow Formula Skin Hydrator koji će koži dati prekrasan, suptilan sjaj i ujedno je njegovati, Too Faced Hangover Primer te Nyx Hydra Touch primer.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno: Urban Decay Quick Fix, 222,58 kn; Too Faced Hangover Face primer, 265 kn; NYX Hydra touch primer, 100 kn

MASNA KOŽA

Za masnu kožu trebamo prvo smiriti žlijezde lojnice pa opet popiti nekoliko gutljaja vode, budući da znamo da one najviše sebuma proizvode u tendenciji da navlaže našu kožu. Ako trebaš nekoliko ideja za proizvode za njegu tvoje masne kože, evo par onih koje ja koristim i volim: Lush Mask of Magnaminty i Kiehl's Rare Earth Pore Cleansing maske za lice, Vichy Phytosolution dnevna krema za masnu kožu i kožu sklonu aknama, Clinique Dramatically Different Moisturizing gel i ponovo gore navedene Skeyndor ampule i booster - u njih sam zaista zaljubljena i koristim ih mjesecima na sebi i svim klijenticama svih tipova kože.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno: Vichy Normaderm Phytosolution, 143,48 kn; Lush Mask of Magnaminty, 100, 83 kn; Dramatically Different Moisturizing Gel, 535 kn

Nakon njege, možemo kožu pripremiti. Definitivno najdraži primer za zaglađivanje pora koje su uz mašćenje glavna nuspojava masnoj koži mi je već od samih početaka makeup karijere Benefit Porefessional koji možete kupiti u Douglasu, ali za istu svrhu volim i Nyx Pore Filler. Ukoliko znaš da će ti se koža ekstremno zasjajiti čak i uz upotrebu svih ovih proizvoda i kasnije matirajućeg pudera i fiksatora, možeš (pogotovo u toplijim mjesecima) upotrijebiti i neki primer za matiranje kože - MAC Prep+Prime Skin Refined zone, Nyx Shine Killer, Becca Even-Matte Poreless Priming Perfector, Smashbox Photo Finish Pore Minimizing te Urban Decay De-slick primer.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp S lijeva na desno: Benefit The POREfessional Face Primer, 285 kn; MAC Prep+Prime Skin Refined zone, 155,13 kn; Smashbox Photo Finish Pore Minimizing, 263,05 kn

Imaj na umu da je kombiniranje pravih proizvoda za lice kao dobar recept za tortu i da ovom receptu nedostaje još nekoliko sastojaka o kojima više idući put. 

 

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA



 
Photo: Privatni album/Olja Runjić
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Emily_Rohu

    Emily_Rohu

    Lagan posao na mreži, pridružite se sada i počnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec zaradio sam i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i red0vito zarađivati od ... prikaži još!