Life&style

Za knjigu 'Mali vinograd u Provansi' kažu da je roman kao stvoren za bijeg od stvarnosti

Ruth Kelly je nagrađivana novinarka kojoj je pošlo za rukom napisati ne jedan, već nekoliko bestselera Sunday Timesa. Nakon onog najnovijeg, 'The Prison Doctora', prodanog u više od 250 000 primjeraka, i 'The Governora' koji je zauzeo sam vrh Amazonove  ljestvice najčitanijih knjiga, ova stručnjakinja za autobiografije za slavne osobe, odvažila se objaviti svoj debitantski roman - 'Mali vinograd u Provansi'.

Za sebe voli reći da rado koristi svoje opsežne novinarske vještine kako bi došla do srži priče, izvlačeći najprivlačnije detalje, a zatim ih transformirajući u zaplete koji će magnetski privući čitatelje, tjerajući ih da se ne zaustavljaju sve do samog kraja, a spomenuti prvi roman već je ocijenjen kao briljantno ljetno štivo te roman kao stvoren za kratki bijeg od stvarnosti.

Možda vas zanima Najljepše romanse za ljetno opuštanje: Ovo je 5 ljubavnih romana koje ćemo s guštom čitati na plaži Rubrika Life&style Life&style

Radnja prati Avu kojoj je bijeg potrebniji od svega ostaloga u životu. Već joj se neko vrijeme čini da se sve oko nje raspada. Zaglavila je na poslu koji ne voli, zbog suprugovih dugova mogli bi ostati bez kuće, a kći Sophie svejedno više razumijevanja pokazuje prema ocu nego prema njoj. Kao dijete, Ava je ljeta provodila u djedovu vinogradu u Francuskoj, no zbog obiteljskih razmirica nije vidjela djeda godinama.

 | Autor: Znanje Znanje Foto: Znanje

Danas, ranjena, razočarana i uplašena, dobiva pismo iz kojega saznaje da je on preminuo i upravo njoj ostavio posjed. Svježa kava i kroasan za doručak te čaša roséa s privlačnim konobarom Jacquesom bili su dovoljni da se Ava u Provansi počne osjećati kao kod kuće. No bila bi ludost odustati od braka i pružiti priliku mjestu u koje se zaljubila kao dijete, zar ne?

Možda vas zanima Što je ljetovanje bez dobre knjige: 6 savršenih knjiga koje će nam biti najbolji prijatelj na plaži Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @vaness.reads

Komentari 0