- Vruća čokolada, kako i sl. topli napitci, dobili su konkurenciju
- Naime, Dalgona kavu pit ćemo ove jeseni i zime – ali prema novoj recepturi
- Pogledaj recept za jesensko-zimsku Dalgona kavu
Dalgona kava slovi kao trendovsko piće godine. U proljeće i ljeto je ovaj napitak od kave bio hit na društvenim mrežama – i sada se nerado odričemo kremastog topinga. Međutim, kad nastupe hladni dani, nije nam više toliko stalo do hladne kave. Zbog toga je vrijeme da „prepravimo“ napitak za hladne dane.
Evo kako ćeš spraviti jesensko-zimsku Dalgona kavu
Praktično kod ove jesensko-zimske verzije trendovskog napitka jest činjenica da se spravlja nekomplicirano poput normalne Dalgona kave. Jedina je razlika da je nova verzija fino topla te ima još i čokoladnu notu.
Sastojci
• 2 žlice kakaa u prahu (nezaslađenog)
• 2 žlice šećera
• 5 žlica vrhnja za šlag
• 1 šalica kapučina ili latte macchiato
Priprema
Stavi kakao u prahu, šećer i vrhnje za šlag u posudu te tuci s pomoću miksera da nastane prozračna pjena. Spravi šalicu kapučina ili latte macchiato te stavi na to čokoladnu pjenu kao toping. Tko želi, može pjeni dodati još malo cimeta, male marshmallowse ili čokoladne mrvice. Potom posluži napitak dok je još topli (najbolje ga je odmah popiti).
Savjet: tko se želi odreći kave, može kao bazu koristiti toplo mlijeko ili biljnu mliječnu alternativu te na to staviti mješavinu čokolade. Okus će također biti jako ukusan!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.